Kompanije iz Bosne i Hercegovine posjetile sajam namještaja u Milanu

21.04.2014. 13:58 / Izvor: eKapija.ba
Kompanije iz Bosne i Hercegovine posjetile sajam namještaja u Milanu

Osim obilaska sajma u organizaciji Centra za industrijske studije(CSIL) iz Italije predstavnici kompanija su učestvovali na trening seminaru za bh. kompanije

Predstavnici pet kompanija: "Rukotvorine" Konjic, "Woodteam" Ilijaš, "Nova Forma" Šamac, "Divan" Vitez i "Viva Interijeri" Sarajevo su u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i u partnerstvu i kosponzorstvu sa USAID- Sida FIRMA Project Bosnia & Herzegovina posjetili jedan od najvećih sajmova namještaja u Evropi "Salone Internazionale del Mobile" koji je održan u Milanu, u Italiji.

Osim obilaska sajma u organizaciji Centra za industrijske studije(CSIL) iz Italije predstavnici kompanija su učestvovali na trening seminaru za bh. kompanije na kojem su eksperti iz Italije prezentairali vanjskotrgovinsku razmjenu vodećih grupa namještaja Italije sa glavnim partnerima u izvozu i uvozu. Takođe, u drugom dijelu seminara prezentirana je EUTR Uredba o drvetu.

Učesnici studijske posjete su imali prilike prisustvovati 13. seminaru organiziranom od strane Centra za industrijske studije ( CSIL) iz Italije pod naslovom WORLD FURNITURE OUTLOOK 2014. Tu su predstavnici asocijacija namještaja Njemačke, Turske, Kine, Švedske, Italije, Golfskih zemalja, kao i predstavnici većih kompanija prezentirali kretanja u vanjskotrgovinskoj razmjeni namještaja svojih zemalja i značajnijih partnera, te ukazali na trendove i pozicije u svijetu namještaja. Takođe, predstavnici svih kompanija su obavili B2B susrete sa većim brojem italijanskih partnera.

Sajam "Salone Internazionale del Mobile" je vodeći sajam u svijetu dizajna namještaja Evrope i jedan od poznatijih sajmova namještaja u svijetu. Izlagački prostor sajma je oko 200 hiljada m2. Na ovogodišnjem sajmu je u 20 paviljona izlagao veliki broj kompanija iz Italije i 22 zemlje svijeta. Sajam je posjetilo više od 200 hiljada posjetilaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti