Gračanička firma među najvećim regionalnim proizvođačima ambalaže za kečap

29.04.2014. 12:34 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Ambra iz Gračanice, jedna je od najvećih regionalnih proizvođača ambalaže za kečap i majonezu, a sa svojim asortimanom predstavljala se i na ovogodišnjem sajmu u Gračanici.

Kompanija Ambra iz Gračanice, jedna je od najvećih regionalnih proizvođača ambalaže za kečap i majonezu, a sa svojim asortimanom predstavljala se i na ovogodišnjem sajmu u Gračanici.

Kompanija se bavi proizvodnjom ambalaže za prehrambenu industriju, a njihovi kupci su neke od većih regionalnih kompanija kao što su  Zvijezda Zagreb, Dijamat Zrenjanin, Polimark Beograd i drugi manji kupci.

Trenutno rade i jedan program za Juicy Vita koji je Stanić Grupa nedavno kupila od Jamnice. ''Nastavljamo tu saradnju sa Stanić grupom. Za njih radimo ambalažu u koju se pakiraju praškasti proizvodi tipa Cedevite'', kaže nam Nešad Šabić, vlasnik firme Ambra.

Ovo je jedna od rijetkih firmi u regiji koja ima potrebnu opremljenost za proizvodnju višeslojne ambalažu koja je sa aspekta sigurnosti proizvoda visoko zahtjevna.

''Ovakvom proizvodnjom višeslojne ambalaže se ne bavi niko u BiH, a u regiji smo jedan od najvećih proizvođača ambalaže za kečap i majonezu. Ovog trenutna proizvodimo preko pet miliona jedinica'', kaže on.

Zastupljeni su i u sektoru autohemije i hemije za koju proizvode ambalažu za motorna ulja, antifrize, sredstva za pranje stakla i sl.

Prisutni su kako na regionalnom tako i na domaćem tržištu. Tržište BiH ima određene potencijele, kaže Šabić, ali oni nisu iskorišteni na pravi način. Nada se da će oni uskoro biti dignuti na neki viši nivo. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti