Predviđanje i upravljanje pravnim rizicima u organizaciji

02.06.2014. 08:55 / Izvor: eKapija.ba
Predviđanje i upravljanje pravnim rizicima u organizaciji

U Beogradu 19. maja održana je konferencija pod nazivom "Predviđanje i upravljanje pravnim rizicima u organizaciji" sa preko 500 učesnika, a jedan od njih je bio i Aleksandar Sajić.

U Beogradu 19. maja održana je konferencija pod nazivom "Predviđanje i upravljanje pravnim rizicima u organizaciji" sa preko 500 učesnika, a jedan od njih je bio i Aleksandar Sajić, osnivač Advokatske firme "Sajić" o.d. Banja Luka.

Za domaće pravnike tema konferencije je nova i atraktivna, a međunarodni i domaći eksperti iz različitih oblasti upravljanja pravnim rizicima, su kroz primjere i prezentacije obrazlagali o tome kako se predviđa rizik i upravlja njime u različitim oblastima prava.

Aleksandar Sajić ističe da upravljanje pravnim rizicima (Legal Risk Management) postaje sve značajnija aktivnost u poslovanju velikih kompanija. Učešće advokata u tom procesu je od velikog značaja, stoga je pravilna i sistematizovana procjena pravnih rizika osnov kvalitetnog upravljanja istim.

"Konferencija je bila odlično organizovana, a predavači i njihove prezentacije vrlo kvalitetne i poučne. Saznanja sa konferencije biće nam vrlo korisna u završetku procesa razvoje usluge „procjena pravnog rizika“, koju uskoro planiramo da predstavimo i ponudimo našim klijentima", istakao je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti