Prihodovali 14.5 miliona KM

TOP 10 advokatskih društava po prihodu u BiH nastavili rast

11.08.2023. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Advokati

Advokatura u Bosni i Hercegovini ima tradiciju dužu od stotinu trideset godina.

Advokatura u Bosni i Hercegovini ima tradiciju dužu od stotinu trideset godina. Prvi pisani Zakon o advokaturi donijela je Austro-Ugarska 1883. godine. Taj datum danas se obilježava kao početak neovisne i samostalne advokature u Bosni i Hercegovini. 

Advokatske usluge nisu samo posao za advokate u BiH. Mnogi od njih sa strašću obavljaju svoj posao i posvećuju mu mnogo pažnje. Da imaju mnogo posla pokazuje i prihod koji im se povećava iz godine u godinu.

Top 10 advokatskih društava u 2022. godini je ostvarilo 14.505.580,00 KM prihoda, pokazuje analiza Akta.ba poslovnog portala.

Pojedine advokatske kancelarije su udvostručile prihod, a neke su ga znatno smanjile u odnosu na analizu od prošle godine.

Apsolutni lider i dalje je MARIĆ& Co d.o.o. Sarajevo, iako su smanjili prihod u odnosu na 2021. godinu. U 2022. njihov prihod je iznosio 2.491.894 KM, a godinu ranije 3.284.344 KM.

Područja prakse ovog advokatskog ureda su: bankarstvo, natjecanje, zaštita potrošača i proizvoda, korporativno, privatizacija, nekretnine, energetika, telekomunikacije, odštetni zahtjevi, zaštita intelektualno vlasništvo, zakon o radu i rješavanje sporova.

Kako su poslovala ostala advokatska društva pročitajte na infografici.

advokati

Članak nije dostupan za besplatno čitanje. Ukoliko želite pročitati članak kliknite za više opcija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Analize