Prezentiran Plan upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo

13.06.2014. 11:39 / Izvor: eKapija.ba
Prezentiran Plan upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo

U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji - SERDA 11. juna predstavljen je Plan upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo. Plan je napravilo i prezentiralo preduzeće Geotest iz Sarajeva.

U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji - SERDA 11. juna predstavljen je Plan upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo. 

Plan je napravilo i prezentiralo preduzeće Geotest iz Sarajeva. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Regionalnog vijeća Istočne Švedske, službenici općina Motala, Norrkoping i Linkoping zaduženi za komunalne poslove koji ove sedmice borave u studijskoj posjeti Sarajevu u okviru projekta "Upravljanje otpadom kao sredstvo za povećanje lokalne demokratije i utjecaja građana, i razmjena iskustava između Kantona Sarajevo i Regije Istočne Švedske". 

Takođe, prisutni su bili i predstavnici Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, općina Kantona Sarajevo, te preduzeća koja posluju u sektoru upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo. U okviru prezentacije predstavljeni su i projekti iz ove oblasti koje je finansirala Ambasada Republike Češke u našoj zemlji, te "Općinski program za upravljanje otpadom u Bosni i Hercegovini", koji implementira Grontmij|CarlBro a/s, Danska, a finansira SIDA.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti