Uspješno završen drugi BIZOO Startup Safari

30.06.2014. 12:55 / Izvor: eKapija.ba
Uspješno završen drugi BIZOO Startup Safari
OTVORI GALERIJU

Od 23. do 28. juna 2014.godine se uspješno održao drugi BIZOO Startup Safari - Design Edition. U ovom periodu se 12 odabranih dizajnera upoznalo sa radom i vizijama 9 kompanija iz oblasti grafičkog dizajna.

Od 23. do 28. juna 2014.godine se uspješno održao drugi BIZOO Startup Safari - Design Edition. U ovom periodu se 12 odabranih dizajnera upoznalo sa radom i vizijama 9 kompanija iz oblasti grafičkog dizajna, produkt dizajna i novih medija.

BIZOO Safari je organizovana serija posjeta koje su se održale u periodu od 23. do 28. juna. Ovaj, drugi po redu, BIZOO Startup Safari je u fokus stavio dizajnere, freelancere i studente koji se bave grafičkim i produkt dizajnom. Odabrani dizajneri su putovali kroz 5 gradova na području Bosne i Hercegovine i obišli kompanije u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Tešnju i Mostaru.

BIZOO Safari je započeo okupljanjem svih učesnika u Sarajevu. Tog dana su dizajneri posjetili dvije kompanije – jednu od vodećih marketinških agencija Fabrika i ART grupu koja promoviše ekonomski i društveni prosperitet kroz umjetnost. Drugi dan je bio rezervisan za odlazak u Tuzlu gdje su učesnici posjetili kompaniju Leftor koja se bavi izgradnjom web informacionih sistema, web trgovinom i koja zapošljava preko 20 mladih ljudi.

Trećeg dana su dizajneri posjetili tri kompanije u Banja Luci i to Full Service agenciju Aquarius, agenciju New Moment koja je dio regionalnog lanca marketinških agencija - New Moment New Ideas Company i centar za informatički razvoj Info ARS. Četvrti dan su učesnici proveli u Tešnju i posjetili tvornicu namještaja Artisan. Petog dana je bio organiziran odlazak u Mostar gdje su učesnici posjetili agenciju za tržišne komunikacije Connect i kreativnu agenciju Smart koja svake godine dizajnira preko 20 novih brandova. Posljednjeg dana su se učesnici ponovo okupili u Sarajevu, rezimirali utiske i razgovarali o tome šta su naučili tokom ovog šestodnevnog putovanja.

BIZOO Startup Safari je na ovaj način predstavljao interakciju i povezivanje mladih dizajnera i uspješnih kompanija sa područja čitave BiH.

BIZOO Startup Safari je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti