Combis i HT započeli projekt implementacije Oracle poslovnog rješenja

04.09.2014. 11:45 / Izvor: eKapija.ba
Combis i HT započeli projekt implementacije Oracle poslovnog rješenja

Sistem integrator Combis je, u saradnji s Hrvatskim Telekomom, započeo projekt implementacije Oracle Hyperion Planning rješenja u trgovačkom centru Pevec.

Sistem integrator Combis je, u saradnji s Hrvatskim Telekomom, započeo projekt implementacije Oracle Hyperion Planning rješenja u trgovačkom centru Pevec. Hyperion Planning vrhunsko je poslovno rješenje za planiranje, budžetiranje i predviđanje, koje omogućava detaljniju i precizniju izradu plana, kvalitetno praćenje realizacije budžeta te stvara efikasne analize profitabilnosti za svaku poslovnu jedinicu i omogućuje više verzija uspješnosti poslovanja temeljene na različitim scenarijima organizacije.

"Ekspertiza HT Grupe se i na ovom se projektu pokazala kao važan faktor za uspješnost. Kompetencija Combisa i Hrvatskog Telekoma stvara zavidno uspješnu formulu, na zadovoljstvo naših zajedničkih korisnika, obje kompanije i cijele HT Grupe",  izjavio je Hrvoje Išek, operativni direktor prodaje za velike poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma, ujedno i član Uprave Combisa za prodaju.

Projekt se sastoji od ukupno četiri faze. Prva faza uključuje prikupljanje informacija i analizu zahtjeva korisnika, u drugoj fazi se planira instalacija, potom sama implementacija i programiranje, dok se u posljednjoj fazi odvija testiranje i edukacija.

"Riječ je o prvoj takvoj implementaciji u maloprodaji u regiji, stoga smo izuzetno ponosni zbog saradnje s Pevecom. Projekt je kvalitetno pripremljen s obje strane, uskoro završavamo s najzahtjevnijim dijelom - analizom korisničkih zahtjeva, te shodno dosadašnjoj izuzetnoj suradnji očekujemo uspješnu realizaciju cjelokupnog projekta početkom iduće godine", izjavila je Anita Mraović Kordić, menadžer za korporativne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Sama implementacija obuhvata svih 14 poslovnih maloprodajnih centara Pevec smještenih u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Makarskoj, Zadru, Puli, Bjelovaru, Koprivnici i Osijeku, sedam prodajnih programa i oko 35 potprograma Peveca. Sistem će biti uveden u segment nabave i zaliha, proces maloprodaje, veleprodaje, vodeći računa o planiranju, realizaciji i kontroli troškova, ali i u odjele IT-ja, ljudskih resursa i marketinga Peveca. Po završetku implementacije, kontroling Peveca će maksimalno reducirati broj excel tablica korištenih u procesu planiranja te će dobiti centralizovan sistem za planiranje i izvještavanje o realiziranim naspram planiranim veličinama. Na raspolaganju će imati pouzdanu platformu za efikasniju podršku prilikom donošenja poslovnih odluka.

"Maloprodaja ima svoje specifičnosti i drugačiju strukturu koja najviše dolazi do izražaja pri ciklusu planiranja i budžetiranja. Cilj je da nam Hyperion Planning olakša cjelokupan proces financijskog planiranja i izvještavanja, poveća fleksibilnost pri koordinaciji, omogući naknadne korekcije troškova i osigura neograničenu skalabilnost. Omogući učinkovit mehanizam nadzora nad proračunskim procesima, centralno prikupljanje i pohranu informacija. U Pevecu će sustav biti integriran s korporacijskom infrastrukturom, a zbog svega navedenog, vrijeme rada na planiranju i realizaciji troškova bit će kraće, praćenje i usporedba prognoza i ostvarenja poslovnog plana bit će detaljnija, a donošenje odluka kvalitetnije ", izjavila je Lidija Kljajić, članica Uprave za financije Peveca.

"Na osnovu iskustva na dosadašnjim projektima, korisnicima u Pevecu pružili smo i usluge savjetovanja u procesu planiranja i analize. Combisovi eksperti koji rade na ovom projektu certificirani su stručnjaci te imaju značajno iskustvo u implementaciji Hyperion Planninga u bankarstvu, osiguranju, ostaloj financijskoj industriji te energetici. O Combisovom znanju potrebnom za realizaciju ovog projekta govore i postignuti partnerski statusi - Oracle Gold Partner te Oracle Hyperion Planning Specializations", izjavila je  Ivona Žagar, Business Development Manager i voditeljica projekta iz Combisa.

Combis je i jedini Oracle partner u Adriatic regiji za Hyperion Planning u Cloudu, sofisticiranu aplikaciju za poslovno planiranje i analitiku koja kombinuje sve funkcionalnosti Oracle Hyperion Planninga s prednostima rada u Cloudu, a namijenjena je svim segmentima tržišta.

O uspješnosti poslovanja uz poslovna IT rješenja bit će riječi i na 8. Combis konferenciji Istražite digitalni svijet = kreirajte novu poslovnu stvarnost koja će se 25. i 26. septembra održati u Šibeniku, uz predstavljanje uspješnih projekata u ovom području.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti