Održan Microsoft BiH Partner dan 2014

10.09.2014. 17:07 / Izvor: eKapija.ba
Održan Microsoft BiH Partner dan 2014
OTVORI GALERIJU

Microsoft BiH održao redovnu godišnju konferenciju Partner dan 2014., na kojoj je okupio partnere iz cijele BiH i proglasio partnere godine.

Microsoft BiH održao je redovnu godišnju konferenciju Partner dan 2014., na kojoj je okupio partnere iz cijele BiH i proglasio partnere godine.

Redovno godišnje okupljanje Microsoft partnera, održava se sa ciljem upoznavanja lokalnih partnera sa novostima iz svijeta Microsofta, kao što su poslovni prioriteti, prednosti partnerstva s Microsoftom, predstavljanja novih proizvoda, kao i trendova u lokalnoj i globalnoj IT industriji.

U svom uvodnom obraćanju, Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH se zahvalio partnerima na dosadašnjoj saradnji, te izjavio: "Partneri su najveća snaga koju Microsoft ima. Drago mi je da smo na početku jedne važne epohe u IT svijetu okupili ovoliki broj partnera i s njima podijelili informacije o svim novinama koje nam dolaze, ali i prilikama koje očekuju nas i naše partnere". Krivošija je čestitao partnerima godine i naglasio da sa ovakvom partnerskom mrežom imamo dobre temelje za rast i razvoj bosanskohercegovačke IT industrije.

Microsoft BiH je i ove godine nagradio najbolje partnere u različitim kategorijama. Partneri godine su:: SYS COMPANY d.o.o. - partner sa najvećim prometom, KING ICT d.o.o.  - prvi Office 365 ugovor – partner, KimTec d.o.o. Vitez - prva Office 365 partnerska aktivacija, Intercomp d.o.o. Visoko - najveći Office 365 ugovor, Lanaco d.o.o. - devices partner, Source Code d.o.o. - application partner, Content BA - najbolji Office 365 promotor.

Ovogodišnji Partner dan bio je u znaku Microsoft Cloud rješenja, sa posebnim akcentom na predstavljanje Azure Cloud servisa i novih mogućnosti u sklopu Office 365 servisa. Azure je otvorena i fleksibilna cloud platforma koja korisnicima omogućava da brzo razviju i ponude svoje aplikacije korištenjem globalne mreže Microsoft podatkovnih centara. Aplikacije je moguće razviti korištenjem bilo kojeg programskog jezika, alata ili frameworka, bez brige o serverskoj infrastrukturi. Od kraja augusta Azure Cloud servis dostupan je i za tržište Bosne i Hercegovine.

Pored Azure-a i Office 365, partnerima su prezentirane mogućnosti korištenja Windows Phone 8.1 u poslovnom okruženju i Windows Phone 8.1 aplikacije razvijene od strane lokalnih Microsoft partnera. Kompanija Source Code predstavila je Windows Phone 8.1 aplikaciju za terensku prodaju, a kompanija Lanaco aplikaciju za nastavu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti