Obilježena 556. obljetnica imena grada Žepča

16.10.2014. 08:43 / Izvor: eKapija.ba

Javno priznanje, godišnja nagrada Općine Žepče dodijeljena je i Delegaciji EU u Bosni i Hercegovini, za iskazanu pomoć i podršku nakon prirodne nesreće u 2014. godini.

U ponedjeljak je obilježena je 556. obljetnica imena grada Žepča. Ovom svečanom danu, prethodili su brojni sadržaji.

Jutro je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima Domovinskog rata u Žepču. Potom je u kino dvorani Doma kulture s početkom od 11,00 sati održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Žepče koju je predvodio Predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović. Sjednici su se odazvali brojni gosti iz političkog, vjerskog, kulturnog i sportskog života općine Žepče.

Na 2014. godinu, prirodne katastrofe i posljedice koje su iste ostavile, ali i na uspješno realizirane projekte osvrnuo se Općinski načelnik Mato Zovko zahvalivši se svim sugrađanima i donatorima koji su pomogli u najtežim trenucima.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su Javna priznanja Općine Žepče, zahvalnice i pohvalnice.

Javno priznanje, godišnja nagrada Općine Žepče dodijeljena je i Delegaciji EU u BiH, za iskazanu pomoć i podršku nakon prirodne nesreće u 2014. godini.

Javno priznanje, godišnja nagrada Općine Žepče dodijeljena je Razvojnom programu Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini u znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju,  odobrene donacije i doprinos na obnovi devastiranih naselja, uništene infrastrukture i porušenih kuća, uslijed prirodne nesreće u 2014. godini.

Javno priznanje, godišnja nagrada Općine Žepče dodijeljena je Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata- Fondaciji KHALIFA BIN ZAYED AL NAHYAN u znak zahvalnosti na doniranju građevinskih strojeva za otklanjanje posljedica prirodne nesreće u općini Žepče.

Javno priznanje pohvalnica uručena je Udruženju penzionera/umirovljenika općine Žepče za predani rad na dobrobit članova Udruženja i za doprinos normalizaciji života u općini Žepče nakon prirodne nesreće u 2014. godini.

Javno priznanje Pohvalnicu, Općinski načelnik je uručio i Crvenom križu Žepče za njihov veliki humanitarni angažman na prikupljanju, prihvatu i distribuciji humanitarne pomoći potrebitom građanstvu pogođenom prirodnom nesrećom u 2014. godini.

U znak zahvalnosti za odobrene donacije i doprinos normalizaciji života u općini Žepče nakon prirodne nesreće u 2014. godini, Zahvalnice su dodijeljene i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu obrane BiH-Oružane snage BiH, Federalnoj upravi civilne zaštite, Ambasadi Turske, Federalnom zavodu MIO/PIO, Crvenom križu Federacije BiH, Islamskoj zajednici BiH, „MISBAH“-u Begov Han, Županijskom odboru HDZ BiH Županije Središnja Bosna, Općini Centar Sarajevo, Vladi Hercegbosanske županije, Općinama Ravno, Tomislavgrad, Čapljina, Posušje, Grude, Ljubuški, Livno, Široki Brijeg, Stolac, Neum, Čitluk, Fojnica, Konjic, Visoko, Stari Jankovci, Gradu Mostaru, MZ Stijena-Cazin, Medžlisima Islamske zajednice Ključ i Konjic, Crvenom križu Zagreb i organizaciji Save The Children.

Sjednicu su svečanijom učinili i glazbeni gosti, Orkestar Glazbene škole „Katarina Kosača-Kotromanić“ Žepče.

Po završetku sjednice, u Gradskoj kavani u Žepču upriličen je domjenak.

U okviru obilježavanja 556. obljetnice imena grada Žepča,  sinoć su na platou Doma kulture građanu mogli uživati u Ribarskoj večeri uz zabavni program, ribu i vino.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti