STOP traćenju prirodnih resursa: Austrijski Winkler Solar dolazi u BiH

03.11.2014. 12:57 / Izvor: eKapija.ba
STOP traćenju prirodnih resursa: Austrijski Winkler Solar dolazi u BiH
OTVORI GALERIJU

Firma "Winkler Solar" iz Austrije je van svake konkurencije i namjerava se baviti prodajom i instaliranjem termalnih solarnih na tržište Bosne i Hercegovine...

Firma "Winkler Solar" iz Austrije je van svake konkurencije i namjerava se baviti prodajom i instaliranjem termalnih solarnih sistema iz jedne ruke, a njihov prvi proizvod koji žele plasirati na tržište Bosne i Hercegovine je solarthermie kolektor "MetroSol" koji služi znatnoj uštedi potrošnje energije već postojećeg sistema grijanja i uštedi enregije tople vode do 85%.

Winkler Solar je firma koja ima iskustvo preko 20 godina u individualnoj proizvodnji solarnih termalnih sistema prema potrebama potrošača. Ova firma će zasigurno i znatno promijeniti bosanskohercegovačko tržište sa ciljem uštede energije i očuvanju okoliša. "Cilj nam je spoj kvalitete, certificiranih individualnih proizvoda i modernog vodećeg proizvođača solarnih kolektora, ponuditi na bosanskohercegovačko tržište", navodi Alen Čišić, sales Manager za Balkan.

Winkler Solar kvalitet i savjeti

Solarni proizvodi Winkler Solar garantiraju najveću pouzdanost i kvalitet odličnih solarnih sistema. Winkler Solar MetroSol solarni kolektor je proizveden u Austriji u jednoj od najnaprednijih dvorana ručne izrade u Evropi. Sve komponente su dizajnirane za dodatnu izdržljivost i efikasnost. Winkler Solar nudi na svim proizvodima 5 godina garancije sa mogućim produžetkom na 10 godina.

Porodična termalna solarna kuća u Njemačkoj

Winkler Solar je i ove godine ostvario veliki projekt takozvane solarne kuće. U Schlesswigu, Njemačka, je već instalirana prva polovina solarnih kolektora sa ukupno više od 600 kvadratnih metara površine solarnih kolektora. Projekt se sastoji od kompleksa od četiri stambene zgrade, od kojih su dvije izgrađene kao solarne kuće. Volumen skladištenja tople vode solarnih kombiniranih bojlera je 2 x 66 000 litara.

Osnova naloga su bila pozitivna iskustva prve solarne kuće kao multiporodične kuće u sjevernoj Njemačkoj, Harrisle, koja je prošle godine bila izgrađena sa Winkler solarnim kolektorima.

Zašto Winkler Solar certifikati?

Hoteli

- Jasno definiran imidž ekološke svijesti

- Ušteda energenata i do 95 %

- Kroz uštedu moguće dodatne investicije 

- Novi način oglašavanja prema krajnjem korisniku

Stambeni objekti

- Jasno definiran imidž ekološke svijesti

- Ušteda energenata i do 95 %

- Kroz uštedu moguće dodatne investicije

- Stabilnije cijene i bolja prodaja nekretnina u odnosu na druge

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Alen Čišić, Sales Manager Balkan Region

Tel: +387  62 137 973

e-mail: alen.cisic@winklersolar.com

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti