U Sarajevu završen Prvi međunarodni RENEXPO® BiH

06.11.2014. 17:00 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu završen Prvi međunarodni RENEXPO® BiH
OTVORI GALERIJU

REECO svoja vrata investitorima i izlagačima otvara i iduće godine. U planu je da se 22. i 23. aprila 2015. godine održi Renexpo Western Balkans u Srbiji. Također, u planu je i Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Tirana.

U Sarajevu je danas završen Prvi međunarodni RENEXPO® BiH događaja koji je u protekla dva dana okupio više od 2.000 posjetilaca kako na Sajmu tako i na specijaliziranim konferencijama vezanim za energetsku efikasnost.

Drugog dana posjetioci su osim izlagačkog dijela mogli prisustvovati i konferencijama o biogasu i hidroenergiji. Također, u okviru Sajma održane su i dvije radionice o hidroenergiji, gdje su izlagači predstavili koncepte i tehnologije koji poboljšavaju produktivnost i zaradu u malim hidroelektranama koje su u BiH i najinteresantnije.

Kompanije Bekto Precisa i Philips posjetiocima su u okviru konferencijskog dijela predstavili svoja iskustva u polju javne rasvjete, dok su predstavnici Opštine Zvornik govorili o iskustvima u implementaciji energetske efikasnosti u javnoj rasvjeti.

Almir Ajanović iz INtrade energije govorio je o iskustvima i poboljšanju razvoja MHE u BiH. U svom izlaganju u okviru konferencije o hidropotencijalima istakao je kako je u BiH zrelija atmosfera za realizaciju projekata, veći je interes banaka za finansiranje projekata, pojavljuju se kvalitetniji i finansijski jači investitori.

Vedran Vidović, Sales Manager REECO SRB d.o.o.  za eKapija.ba je kazao kako su na RENEXPO® BiH učešće uzeli izlagači iz deset zemalja EU.

"Po prvim rezultatima ankete koju su na Sajmu popunili izlagači,  svi su zadovoljni sa onim što su mogli da vide i saznaju. Iznenađeni su potencijalima koje BiH ima kada je u pitanju obnovljiva energija", kazao je Vidović, pojašnjavajući kako je u okviru Investors Business Lounge uređeno spajanje projekata i investicija.

Smatra kako su na RENEXPO® BiH uspjeli da pokrenenu neke stvari koje su proteklih godina bili u fokusu pažnje ali se nije puno radilo na njima, više se pričalo.

REECO svoja vrata investitorima i izlagačima otvara i iduće godine. U planu je da se 22. i 23. aprila 2015. godine održi Renexpo Western Balkans u Srbiji. Također, u planu je i Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Tirana, a sredinom 2015. godine počet će i pripreme za održavanje Sajma u Makedoniji i Hrvatskoj.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti