Hotel Opal Exclusive iz Bihaća prvi certificirani objekat na području USK

04.12.2014. 12:11 / Izvor: eKapija.ba
Hotel Opal Exclusive iz Bihaća prvi certificirani objekat na području USK

Hotel Opal Exclusive iz Bihaća postao je prvi certificirani objekat na području USK kantona za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga prema ISO 9001:2008 i HACCP Codex Alimentarius.

Hotel Opal Exclusive iz Bihaća postao je prvi certificirani objekat na području USK kantona za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga prema  ISO 9001:2008 i HACCP Codex Alimentarius.  

Svečana dodjela certifikata za upravljanje politikom kvaliteta i zdravstvene sigurnosti hrane za hotel Opal Exclusive upriličena je jučer u prostorijama grupacije "Opal“. 

Sticanjem certifikata hotel Opal Exclusive postao je prvi hotel na području USK kantona  u kojem se primjenjuju zahtjevi standarda EN ISO 9001: 2008 za sistem upravljanja kvalitetom  i zdravstvene sigurnosti hrane Codex Alimentarius, rev. 1., 2003.

Muamer Peljto, direktor kompanije TUV Adria, istakao je u razgovoru sa vlasnikom grupacije Opal da je certifikat od velike važnosti u daljnjem poslovanju hotela, te da s unapređenjem politike kvaliteta i zdravstvene sigurnosti hrane budući i sadašnji gosti mogu biti sigurni u uslugu koju dobijaju.

"Hotel Opal Exclusive s dugogodišnjom tradicijom uspješnog poslovanja, aktivno učestvuje u unapređenju tržišta u BiH, od pružanja usluga najvišeg standarda kao i praćenja najnovijih trendova i iz naših oblasti. Cilj poslovanje jeste da su prioritet klijenti i poslovni partneri te da im obezbijedimo punu kvalitetu usluga, kao i da neprestano razvijamo i osuvremenjujemo posao i proširujemo djelatnosti", kazao je Haris Ćoralić, vlasnik grupacije Opal.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti