I u 2015. planiraju nastavak podrške privrednim subjektima

31.12.2014. 11:15 / Izvor: SRNA
I u 2015. planiraju nastavak podrške privrednim subjektima

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić najavila je da će naredne godine raditi na dovođenju investitora u poslovnu zonu koja se gradi u mjestu Podbrdo.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić najavila je da će naredne godine raditi na dovođenju investitora u poslovnu zonu koja se gradi u mjestu Podbrdo. Izrazila je nadu da će 2015. godine početi proizvodnja u preduzeću "R-S Silikon" i da će firma "MAK Mladost" zaposliti još više radnika.

Aničićeva je naglasila da će opština i naredne godine nastaviti na pomaže privrednim subjektima i dodala da bi Privredni savjet, koji je opština formirala, naredne godine trebalo da zauzme značajniju ulogu u smislu saradnje sa privrednicima.

Ona kaže da će najviše pažnje biti usmjereno na drvoprerađivače, kojima će biti pružena pomoć oko sirovine.

Ocijenila da ova godina nije bila laka za opštinu Mrkonjić Grad, čemu su najviše doprinijele majske poplave, ali da je uprkos tome bilo ulaganja u infrastrukturu i vodovode.

"Uspjeli smo da saniramo oštećenja na infrastrukturi uz pomoć Vlade Republike Srpske", rekla je Aničićeva i dodala da je opštinski budžet u proteklih par mjeseci stabilizovan i da opština uspijeva redovno da finansira sve svoje obaveze. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti