Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

GIKIL dobio certifikat ISO 140001:2004 za fabriku "Energana"

23.02.2015. 11:10 / Izvor: eKapija.ba
GIKIL dobio certifikat ISO 140001:2004 za fabriku 'Energana'

Dobijanje prestižnog certifikata samo je logičan slijed uspjeha nakon održanog certifikacijskog audita Sistema okolinskog upravljanja u fabrici "Energana" krajem prošle godine od auditora ugledne certifikacijske kuće TUV.

Proces uvođenja sistema upravljanja kvalitetom ISO 14001:2004 okončan je u GIKIL-ovoj fabrici "Energana" za primjenu sistema upravljanja okolinom u proizvodnji i prodaji električne energije, a usklađivanjem poslovanja sa međunarodno priznatim ISO standardima ova kompanija pokazuje da želi postati uzor u području zaštite okoliša i korporativne društvene odgovornosti, navodi se u saopćenju kompanije GIKIL.

Dobijanje prestižnog certifikata samo je logičan slijed uspjeha nakon održanog certifikacijskog audita Sistema okolinskog upravljanja u fabrici "Energana" krajem prošle godine od auditora ugledne certifikacijske kuće TUV.

Na osnovu kontrole sistemske dokumentacije koja je urađena od strane Ureda za upravljanje kvalitetom u GIKIL-u i rukovodilaca fabrike "Energana", te stanja u pogonima u ovoj fabrici, donesena je preporuka da se GIKIL-u dodijeli certifikat ISO 14001:2004 za proizvodnju i prodaju električne energije.

Sa novim ISO certifikatom 14001:2004 briga o okolišu i očuvanju prirodnih resursa predstavlja bitnu odrednicu daljnjeg razvoja, kako fabrike "Energana", tako i čitavog GIKIL-a. U budućnosti se u GIKIL-u nastavlja raditi na sveopćem podizanju kvalitete, te stalnom poboljšanju stanja sistema 14001:2004 i edukaciji uposlenika GIKIL-a.

Takođe, u novoj godini se već počelo raditi na pripremama za uvođenje sistema OHSAS 18001 gdje će se dokazati ozbiljnost brige za sigurnost i zdravlje uposlenika na nivou čitavog GIKIL-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti