Priznanje za Nipex: Nagrada za životno djelo u rukama Peje Nišandžića

27.02.2015. 17:06 / Izvor: eKapija.ba
Priznanje za Nipex: Nagrada za životno djelo u rukama Peje Nišandžića
OTVORI GALERIJU

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je osnivač i vlasnik auto kuće Nipex iz Tuzle, Pejo Nišandžić, a u sklopu manifestacije "Izbor automobila godine" u Bosni i Hercegovini.

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je osnivač i vlasnik auto kuće Nipex iz Tuzle, Pejo Nišandžić, a u sklopu manifestacije "Izbor automobila godine" u Bosni i Hercegovini. Završna manifestacija u organizaciji Auto Media Group upriličena je 26. februara u Cinema Cityu, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.

Pejo Nišandžić, vlasnik ovlaštenog Volkswagen prodajno-servisnog centra Nipex, rođen je 1953. godine u Tuzli. Davne 1974. godine, od male drvene radionice sa dva aparata za zavarivanje i nešto sitnog alata Nišandžić je počeo stvarati, sada već renomiranu, porodičnu firmu.

Kompanija Nipex pod ovim imenom egzistira još od 1986. godine, kada je prvi put registrovana. Nedugo poslije toga, direktor Pejo Nišandžić se odlučio započeti gradnju poslovnog centra površine 300 kvadratnih metara, koji je završen 1989. godine. Već u tom vremenu opredjeljuje se za održavanje i popravljanje, isključivo, vozila iz programa Volkswagen i Audi.

Ulazak u mrežu ovlaštenih Volkswagen trgovaca i servisera u BiH, "Nipex" je napravio 1998. godine u samim začecima osnivanja i organizovanja iste mreže.

Volkswagen je uvjetovao izgradnju novog poslovnog objekta, po strogim VW kriterijima. U 2001. godini krenuli su u realiziranje aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obaveza, kao ovlašteni Volkswagenov trgovac, da bi iste završili 2003. godine. U trećem mjesecu 2003. godine uselili su u novi poslovni objekat i organizaciju rada uskladili po uputama Volkswagena.

Ono što je veoma bitno istaći za Nipex jeste da je to porodična firma.

Nipex uspješno radi i nosi se sa svim obavezama prema dobavljačima, društvu, kao i okruženju. Trenutno je uposleno 40 radnika, od čega srž čine radnici koji su u Nipexu skoro od samog ulaska u Volkswagen mrežu.

Volkswagen prodajno servisni centar Nipex u prodaji i održavanju vozila okrunjen je sa više od 30 godina iskustva. Uspješna priča Nipexa temelji se na vizijama, kontinuiranom rastu i pravovremenom širenju poslovnih aktivnosti. Rukovodstvo firme od samih početaka pronalazii načine i sredstva kako bi stvorili osjećaj oduševeljenja i ponosa kako kod kupaca, tako i kod zaposlenika, partnera i društva u kojem firma živi i radi.

Nipex je dobitnik brojnih nagrada i priznanja od kojih posebno ističu dvije zlatne značke Volkswagena, kao i nagradu "Volkswagen Service Quality Award" za 2011. i 2014. godinu, kojom je Nipex servis u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku odabran u Top 100 najbojih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca.

Svi segmenti ponude Nipexa stvoreni su kako bi kupcima u najvećoj mjeri olakšali svakodnevnicu i svaku vožnju ili putovanje učinili sigurnim i opuštenim.

Planovi / investicije

U toku je izgradnja još jednog savremenom prodajno servisnog centra sa tehničko kontrolnom stanicom, čija ukupna korisna površina iznosi 2.600 m2 . Firma Nipex nema obaveza prema bankama i trenutno radi i razvija se sa vlastitim kapitalom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti