Hasić: Pripremamo bh. kompanije da bismo poboljšali izvozne kapacitete

04.03.2015. 13:06 / Izvor: Fena
Hasić: Pripremamo bh. kompanije da bismo poboljšali izvozne kapacitete

Cilj seminara je da bh. privredne subjekte pripremimo da bismo poboljšali izvozne kapacitet i povećali konkurentnu sposobnost, prvenstveno na tržištima Evropske unije.

Vanjskotrgovinska komora BiH u sklopu DIHK-CEFTA projekta danas je organizirala seminar pod nazivom "Incoterms 2010".

Cilj seminara je da bh. privredne subjekte pripremimo da bismo poboljšali izvozne kapacitet i povećali konkurentnu sposobnost, prvenstveno na tržištima Evropske unije - kazao je Feni direktor Instituta za edukaciju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTKBiH) Duljko Hasić.

Hasić je dodao da je zainteresiranost bh. privrednika za seminar bila velika, tako da je skupu prisustvovalo više od 100 učesnika, "vodećih bh. izvoznih kompanija."

Tema seminara bila su pravila u međunarodnoj trgovini, a seminar je finansijski podržala Privredna komora SR Njemačke u okviru DIHK-CEFTA projekta, koja je osigurala i i svog predavača, predstavnika AWI Međunarodnog poslovnog servisa iz Njemačke Hatto Brennera.

Krajem 2014. godine VTKBiH već je organizirao dva seminara o temama "Međunarodni kupoprodajni ugovori" i "Kalkulacija izvozne cijene", a krajem aprila planiraju još dva seminara koji se odnose na kanale distribucije i načine poslovanja s Njemačkom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti