Voćar iz Brčkog implementira IFS standarde u proizvodnji hrane

22.04.2015. 14:31 / Izvor: eKapija.ba
Voćar iz Brčkog implementira IFS standarde u proizvodnji hrane
OTVORI GALERIJU

Sa IFS standardima našoj kompaniji biće otvorena vrata velikih trgovačkih lanaca u svijetu. Na Mostarskom sajmu gospodarstva predstavili se sa više od 150 proizvoda. Trenutno imaju 60 zaposlenih radnika, a u planu su i nova zapošljavanja.

Kompanija Voćar iz Brčkog predstavila se na Mostarskom sajmu gospodarstva širokim asortimanom proizvoda, a na svom štandu izložila je više od 150 proizvoda.

Kako je za Poslovni portal eKapija.ba izjavio direktor Voćara Esed Musić, brčanska firma redovan je učesnik Mostarskog sajma gospodarstva.

"Vlada Brčko Distrikta stimuliše promociju brčanskih preduzeća, a i mi želimo svoje proizvode promovisati na sajmovima širom BiH. Prisutni smo od sajmova poput onih u Banja Luci i Bihaću, ali i na velikim poput sajma Anuga u Kelnu i Zagrebačkog velesajma", rekao je Musić.

Prema njegovim riječima, Voćar Brčko u svom portfoliju ima više od 150 proizvoda svrstanih u 12 kategorija.

"Imamo razne proizvode od suhih šljiva, bavimo se preradom kikirikija, proizvodnjom flipsa, čipsa, začina, keksa, pop corna, pa do mlinskih proizvoda, a proizvodimo i energetske bar pločice pod brendom 'Kroky'", kazao je Musić.

Govoreći o planovima za ovu godinu, Musić je naveo da Voćar radi na implementaciji IFS standarda koji bi trebao otvoriti vrata brčanskoj firmi za distribuciju robe u velikim trgovačkim lancima u svijetu.

"To će zasigurno dovesti do povećanja kapaciteta i otvaranja novih radnih mjesta", dodao je Musić.

Izjavio je da Voćar trenutno zapošljava 60, te da bi u ovoj godini trebalo biti zaposleno dodatnih deset radnika.  

"Očekivati je u budućnosti da imamo oko 100 zaposlenih", izjavio je direktor Voćara.

Musić je spomenuo da podrška države domaćim proizvođačima nije sjajna, te da se proizvođači oslanjaju na svoje snage i sposobnosti.

"Nadam se da će novo Vijeće ministara BiH doprinijeti poboljšanju poslovnog ambijenta u BiH, kako bi stigle strane investicije. Trenutno poslovno okruženje domaće investitore tjera na razmišljanje da li se uopće isplati ulagati u svoju domovinu, a kamoli strane investitore koji bi eventualno htjeli doći u našu zemlju", rekao je Musić.

Tržište UAE interesantno domaćim proizvođačima

Kompanija Voćar predstavila se i na sajmu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) u januaru ove godine, i govoreći o tome Musić je kazao da je to jedno veoma interesantno tržište za BiH i za naše proizvođače.

"Tamo smo prisutni već dvije godine. Sada investiramo u to tržište, pronašli smo poslovnog partnera i želimo pomoći na svaki mogući način kako bi tamošnji kupci bili zadovoljni. Uvjeren sam da će naši proizvodi tamo biti sve više prisutni. Imao sam priliku posjetiti velike trgovačke lance i vjerujem da će naši proizvodi tamo naći mjesta. Takođe, tamo živi i dosta građana BiH kojima je zadovoljstvo kupiti bh. proizvode", zaključio je Musić.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti