Pirnar iz Bosanskog Petrovca cjelokupnu proizvodnju izvozi u EU

25.04.2015. 08:57 / Izvor: eKapija.ba

Načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić jučer je obišao postrojenja poduzeća Pirnar, gdje je sa direktorom Sandijem Terzićem razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje.

Načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić jučer je obišao postrojenja poduzeća Pirnar, gdje je sa direktorom Sandijem Terzićem razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje i poboljšanje poslovnog ambijenta u toj općini.

Ovo poduzeće u Bosanskom Petrovcu posluje od 2010. godine, proizvodi stolariju po najstrožim pravilima i pravi je primjer, kako je rečeno, tzv. Greenfield investicije.

"Na ova vrata, u proizvodne hale Pirnara površine veće od 5.000 kvadratnih metara, svaki dan uđu 52 zaposlenika, koji iz ove tvornice hrane svoje porodice. To su mladi, stručni i vrijedni radnici", kazao je direktor Terzić.

Načelnik Hujić izrazio je zadovoljstvo što Pirnar posluje u ovoj općini i jedan je od najvećih izvoznika, čija kompletna proizvodnja ide na tržišta zemalja Evropske unije (EU).

"Mi u Općini moramo podržati ova poduzeća, jer ona su kičma privrede u Bosanskom Petrovcu. Saslušao sam probleme sa kojima se susreću i od ponedjeljka ću dati naloge uposlenicima općinske administracije da se na tome radi" ,dodao je Hujić.

Po njegovim riječima, u narednom periodu trebalo bi se riješiti pitanje prilaznog puta i ulične rasvjete, te boljeg čišćenja otpada, posebno što je riječ o društveno-odgovornoj firmi, koja pomaže lokalnu zajednicu donacijama, sponzorstvima i drugim aktivnostima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti