Trebinje: Globtour najavio nove linije s Mostarom i Dubrovnikom

18.06.2015. 09:39 / Izvor: eKapija.ba
Trebinje: Globtour najavio nove linije s Mostarom i Dubrovnikom

Gradonačelnik Trebinja Vučurević očekuje da će se dogovor upotpunosti ispuniti i kada je u pitanju uspostavljanje novih linija.

Grad Trebinje u utorak je sa prijevoznikom "Globtour" iz Međugorja potpisao ugovor o davanju objekta nove autobuske stanice pod zakup na razdoblje od četiri godine, potvrdio je za Radiotrebinje.com gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, prenosi Dnenvi list.

"U utorak su predstavnici 'Globtoura' preuzeli objekat i radi se na čišćenju i tehničkom opremanju, što podrazumijeva izradu informacijskog sustava i tehničke zaštite, koja je potrebna kako bi autobusna stanica dobila prvu kategoriju, što je i uvjet iz ugovora koji je potpisan između Grada Trebinja i 'Globtoura'", navodi Vučurević.

On ističe da je dat rok od najviše pedeset dana u kome se moraju pribaviti sve suglasnosti od nadležnog inspektorata i suglasnost od ministarstva prometa o ispunjenosti uvjeta, kako bi se uspješno završile procedure kategorizacije, a stanica stavila u službu građanima.

Vučurević dodaje da očekuje da će se dogovor upotpunosti ispuniti i kada je u pitanju uspostavljanje novih linija.

"Dogovoreno je da 'Globtour' otvori nove linije, prije svega sa Mostarom – iz kojeg imamo put ka Beču, Milanu, Rimu, Parizu, Stokholmu i drugim europskim, kao i svim regionalnim destinacijama. Već je otvorena prva autobusna linija Mostar-Trebinje-Kotor-Beograd. Očekujemo da će 'Globtour', možda već i ovog ljeta, otvoriti i promet između Trebinja i Dubrovnika, a dio pregovora je bilo i otvaranje linije Trebinje-Kupari, kako bi građani mogli odlaziti na more, kao što je to bilo prije devedesetih godina", rekao je gradonačelnik Vučurević.

Kompanija iz Međugorja na raspisani javni natječaj za davanje pod zakup objekta autobuske stanice ponudila je 10.063 KM, sa PDV-om, mjesečne rente, prenosi "Radio Trebinje".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti