Uz Smart phone aplikaciju od danas "Laganini kroz BiH"

07.08.2015. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Uz Smart phone aplikaciju od danas 'Laganini kroz BiH'

Organizacija ROTOR iz Doboja, završila je danas postavljanje turističkih promo bilborda sa QR kodom na svim većim graničnim prelazima na ulazima u BiH. Kampanja nosi naziv "Laganini kroz BiH".

Organizacija ROTOR iz Doboja, završila je danas postavljanje turističkih promo bilborda sa QR kodom na svim većim graničnim prelazima na ulazima u BiH. Kampanja nosi naziv “Laganini kroz BiH”.

Strani i domaći turisti koji ulaze u RS i FBiH samo treba da skeniraju ponuđeni QR code sa bilborda pomoću kojeg mogu preuzeti „Smart phone“ aplikaciju „BH turistički itinerer“ koja će im ponuditi mnoštvo korisnih informacija o turističkim destinacijama u okviru koje je predstavljeno blizu 40 turističkih mikrodestinacija i preko stotinu turističkih lokacija u BiH.

U prvom kontaktu nakon ulaza u zemlju, turistima je pružena mogućnost jednostavne dostupnosti raznovrsnih turističkih sadržaja i turističkih atrakcija u BiH a koje se nalaze obilježene na google mapi, koja je sastavni dio Smart phone aplikacija i navigacijskih urađaja uz pomoć koje će putnici prolaznici i namjernici lakše doći do željene destinacije.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koja se implementira u sklopu turističke kampanje “Laganini kroz BiH” kao sastavni dio projekta “Digitalni turistički BH itinerer” kojeg finansira Ambasada  Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Projekat digitalizuje i promoviše turističke atrakcije u cilju povećanja broja stranih turista u gradovima/opštinama/općinama u Federaciji BiH i Republici Srpskoj uz upotrebu savremenih sredstava promocije putem QR koda, smart phone aplikacija, interneta, društvenih mreža, youtube kanala, kao i emitovanja radio i TV turističkih emisija „Turistički ROTOR- Turizam PLUS“ na preko 20 TV stanica u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti