Održana konferencija o energetskoj učinkovitosti

02.10.2015. 16:30 / Izvor: Akta.ba
Održana konferencija o energetskoj učinkovitosti

Značajan dio projekta odnosi se na postavljanje energetski učinkovitih sistema javne rasvjete u općini Neum i izrade akcijskih planova energetske učinkovitosti Općine Neum i Gradu Mostaru.

Općina Neum je zajedno sa svojim projektnim partnerima i CETEOR-om održala konferenciju o energetskoj učinkovitosti u sklopu projekta CB-GREEN-prekogranično, zeleno,obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje.

Konferencija o energetskoj učinkovitosti održana je u sklopu "Savjetovanja u energetici u BiH sa međunarodnim učešćem"- konferencije na temu: "Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije".

Cilj konferencije bio je prezentiranje projekta CB-GREEN, njegovih ciljeva i aktivnosti, te podizanje svijesti o energetskoj učinkovitosti.

Posebna pažnja posvećena je temama kao što su energetski učinkovita urbana javna rasvjeta i energetska učinkovitost u zgradarstvu i budući da se značajan dio projekta odnosi na postavljanje energetski učinkovitih sistema javne rasvjete u općini Neum i izrade akcijskih planova energetske učinkovitosti Neuma i Grada Mostara.Također, kroz projekt je predviđeno oganiziranje info dana o energetskoj učinkovitosti, niza radionica, promotivna kampanja i slično.

Projekt CB-GREEN financira Europska unija putem IPA komponente II – Prekogranična suradnja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine 2007-2013.

Cilj projekta CB-GREEN je unapređenje sistema upravljanja energijom u lokalnim zajednicama i promoviranje sistema energetske učinkovitosti i održive energije u prekograničnom području kroz zajedničke inicijative partnera iz Hercegovačko-neretvanske županije/kantona i Zadarske županije.

Projekt provode Općina Neum, Grad Mostar i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH iz Bosne i Hercegovine i Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA doo i NVO Eko-Zadar iz Hrvatske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti