Kompanija TeleGroup prezentovala prednosti poslovanja iz oblaka

27.10.2015. 11:44 / Izvor: Akta.ba

Kompanija "TeleGroup" d.o.o. Banjaluka, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, organizovala je besplatnu Cloud radionicu za predstavnike malih i srednjih preduzeća

Kompanija "TeleGroup" d.o.o. Banjaluka, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, organizovala je besplatnu Cloud radionicu za predstavnike malih i srednjih preduzeća na kojoj su prezentovane prednosti poslovanja iz oblaka. Radionica je održana u prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banjaluci.

Tokom radionice, na kojoj su predavači bili Dejan Rotula, direktor profesionalnih servisa, i Marijana Gobeljić, menadžer za marketing komunikacije kompanije "TeleGroup" iz Srbije, predstavljeni su i "TeleGroup" Cloud servisi koji omogućavaju preduzećima da, bez obzira na veličinu i vrstu djelatnosti, po sistemu optimalne mjesečne pretplate iznajme najsavremeniju virtuelnu IT infrastrukturu - poslovne softvere, telefoniju kao servis, antivirus i antispam zaštitu, virtuelni privatni server, sisteme za skladištenje I arhiviranje podataka, MS Office 365 paket i mnoge druge tehnološke alatke, koje omogućavaju efikasnije poslovanje uz istovremeno smanjenje ukupnih troškova.

"Poslovanje iz oblaka pruža priliku za ekonomičnije i efikasnije poslovanje s jedne, te veći fokus na dalji razvoj osnovnog biznisa preduzeća, s druge strane. Cilj današnje Cloud radionice bio je da približimo malim i srednjim preduzećima šta je zapravo poslovanje iz oblaka i ukažemo na višestruke prednosti ovakvog načina poslovanja. Ulaganje u IT resurse je nešto što čeka svaku firmu koja planira opstanak na tržištu. Smatramo da je poslovanje iz oblaka logičan korak dalje, jer omogućava značajno smanjenje kapitalnih investicija u IT infrastrukturu, njeno održavanje i u ostale softverske alate neophodne za svakodnevno obavljanje poslova. Sve uštede koje preduzeća ostvare iznajmljivanjem virtuelnih IT resursa po sistemu “plati koliko koristiš”, se mogu preusmjeriti u dalji razvoj njihovog osnovnog biznisa, a brigu o kvalitetu rada IT resursa treba da prepuste tzv. “Cloud servis provajderima” tj. kompanijama specijalizovanim za pružanje Cloud usluga", izjavila je Biljana Jelača, menadžer marketinga i prodaje u kompaniji "TeleGroup" Banjaluka.

Kompanija TeleGroup je jedan od vodećih "solution provajdera" u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija (ICT) i energetike na tržištu zapadnog Balkana, koja nudi usluge konsaltinga, projektovanja i izgradnje komunikacione i IT infrastukture, zatim razvoja i implementacije softverskih aplikacija, pruža cloud usluge i bavi se puštanjem u rad i održavanjem svih sistema iz kompanijskog portfolija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti