U Kuvajtu otvorena izložba bh. proizvoda Made in BH

17.11.2015. 15:15 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine sa partnerom iz Kuvajta (Key Buildings Co.) organizirala je poslovnu posjetu bh. privrednika Kuvajtu i njihovo sudjelovanje na Poslovnom forumu i Izložbi bh. proizvoda Made in Bosnia & Herzegovina.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine sa partnerom iz Kuvajta (Key Buildings Co.), a uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine/ Ambasade BiH u Kuvajtu, organizirala je poslovnu posjetu bh. privrednika Kuvajtu i njihovo sudjelovanje na Poslovnom forumu i Izložbi bh. proizvoda ‘Made in Bosnia & Herzegovina“.

U privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine, koju predvodi predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, su savjetnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Savo Krunić, predstavnik Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona, predstavnici kompanija DELIBAŠIĆ POLIURETANI d.o.o., PD KRIVAJA MÖBEL d.o.o. , VITA-LIFE d.o.o. , REUMAL FOJNICA, TT KABELI d.o.o. i KLAS d.d, te predstavnici Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Prvi dan posjete, 16. novembra, predsjednik Bojić sa suradnicima i predstavnicima bh. kompanija je obišao nekoliko kuvatskih kompanija gdje je razgovarano o privrednim potencijalim i mogućnostima za suradnju.

U okviru posjete Kuvajtu, u prostorijama Privredne komore Kuvajta 17. novembra je svečano otvorena Izložba bh. proizvoda „Made in B&H“ na kojoj su se predstavile kompanije učesnice bh. delegacije, dok je na jednom štandu Vanjskotrgovinska komora BiH organizirala katalošku promociju privrednih potencijala Bosne i Hercegovine i kompanija: HERING d.d., EUROVIP d.o.o. , KRIN d.o.o., HAMIDOVIĆ d.o.o., BOSNA-S d.o.o., EUROENGINEER d.o.o., PROGRAD d.o.o., ZANAT (Rukotvornine Konjic). , SARAJ KOMERC d.o.o., PROMO d.o.o., ARTISAN, RATTAN SEDIA, LIGNUM d.o.o. , SMRČAK d.o.o. , HOTEL BISTRICA – OC JAHORINA i HOTEL TERMAG.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti