Skupština HBŽ-a ima uvjerljivo najmanji broj realiziranih mjera u 2015.

03.02.2016. 08:39 / Izvor: Fena
Skupština HBŽ-a ima uvjerljivo najmanji broj realiziranih mjera u 2015.

Iz CCI-ja ponavljaju da Skupština Hercegbosanske županije ima uvjerljivo najmanji broj realiziranih mjera u 2015. godini, najmanji broj usvojenih zakona, jedina je institucija vlasti, od svih županijskih vlada i skupština, koja nije usvojila program rada za 2015.

Iz Centra civilnih inicijativa (CCI) reagirali su na izjave predsjednika Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) Roberta Bagarića, koji je za jedan lokalni portal iznio niz optužbi na račun te nevladine organizacije.

"Umjesto da javnosti objasni katastrofalne rezultate rada u 2015. godini, koji su ovu županiju doveli na dno liste županija po gotovo svim parametrima, predsjednik Skupštine bavi se diskvalifikacijama nevladine organizacije koja posao monitoringa rada svih institucija vlasti u BiH, od županijske do državne razine, obavlja već osam godina, uz uvažavanje i domaće i međunarodne javnosti", kazala je za Fenu koordinatorica za medije CCI-a Ana Lučić.

Iz CCI-ja ponavljaju da Skupština Hercegbosanske županije ima uvjerljivo najmanji broj realiziranih mjera u 2015. godini, najmanji broj usvojenih zakona, jedina je institucija vlasti, od svih županijskih vlada i skupština, koja nije usvojila program rada za 2015. godinu i zadnja je usvojila proračun za 2015. godinu, a u čak pet mjeseci (veljača, ožujak, lipanj, rujan i listopad) nije održala niti jednu sjednicu.

"U 2016. godinu Skupština HBŽ-a ušla je bez usvojenog i programa rada i proračuna za ovu godinu, kršeći na taj način i svoj poslovnik i Zakon. To su zabrinjavajući podatci, kojim bi se predsjednik Skupštine trebao baviti, a ne diskvalifikacijama onih koji, u interesu građana ove županije, između ostalog, ukazuju na loš rad vlasti", naglasila je koordinatorica za medije CCI-a Ana Lučić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti