Energoinvest dalekovodi u potpunom mraku: Jedino rješenje je stečaj

31.03.2016. 08:19 / Izvor: Oslobođenje
Energoinvest dalekovodi u potpunom mraku: Jedino rješenje je stečaj

Radnici Energoinvest Dalekovoda su u štrajku nekoliko mjeseci, a dugovanja za plate, zdravstveno i penziono samo rastu.

Kompanija Energoinvest Dalekovodi od jučer je zvanično u mraku. Naime, nakon iščekivanja više od mjesec dana jučer su iz Elektroprivrede BiH došli i isključili im struju zbog ogromnih dugovanja koja nisu mogli isplatiti.

"Isključili su nam struju i sad ne znamo šta ćemo. Stanje u ovoj firmi je već odavno jako loše i ne znam kako će se sve završiti. Mi smo nedavno poslali papire tražeći da se pokrene stečaj. Međutim, vratili su nam ih govoreći kako papirologija nije kompletna. Stoga smo ovih dana prikupljali ono što je nedostajao i sutra ili prekosutra ćemo im ponovo poslati. Nadam se da će ovaj put biti sve u redu i da će stečaj biti pokrenut. Mi drugo rješenje ne vidimo", kazao nam je predsjednik Sindikata radnika Mirsad Makić.

Radnici Energoinvest Dalekovoda su u štrajku nekoliko mjeseci, a dugovanja za plate, zdravstveno i penziono samo rastu. Boje se da je cilj vlasnika da ugase ovu firmu i prodaju zemljište i zgradu, za neke sasvim druge namjene. Iako odavno nemaju posla, tridesetak radnika svakodnevno dolazi na posao.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti