Tuzlafarm otvorio modernu polikliniku u Tuzli

21.04.2016. 13:13 / Izvor: Oslobođenje

Sada će građanstvo imati priliku da obavlja specijalističke konsultativne usluge iz oblasti oftalmologije, interne medicine, usluge medicinsko-biohemijskih laboratorija i usluge po principu dnevne bolnice

Tuzla je od danas bogatija za još jednu zdravstvenu ustanovu, a svi koji žive u ovom dijelu regije od sada će po prvi put imati priliku da sofisticirane zahvate uključujući i one najsloženije hirurške, iz domena oftamologije vrše i u našem gradu, bez izlaganja dodatnim troškovima koje zahtjeva odlazak van zemlje.

 Riječ je o poliklinici Vaše zdravlje.

"Ovdje se radi o pružanju domaćih usluga, naši pacijenti neće morati više ići u Beograd, u kliniku Sveti vid ili neku drugu kliniku, kako bi dobili potrebnu zdravstvenu uslugu. Takođe nas raduje činjenica da je investicija od nekih 1,5 miliona KM, i da podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta. Raduju i planovi koje Tuzlafarm ima na širenju svojih kapaciteta ili usluga", kazao je premijer TK Bego Gutić.

Privatna zdravstvena ustanova poliklinika „Vaše zdravlje" je savremena zdravstvena ustanova za obavljanje specijalističkih-konsultativnih usluga iz oblasti oftamologije, interne medicine, usluga medicinsko-biohemijskog laboratorija i usluga po principu dnevne bolnice, a sve po svjetskim standardima. Otvaranjem poliklinike Vaše zdravlje Univerzitetski klinički centar Tuzla po prvi put u našem gradu dobio je konkurenciju u hirurškoj oftamologiji. Pacijentu se na ovaj način otvara mogućnost da bira kome i gdje želi pokloniti povjerenje i brigu o svom zdravlju.

"Konkurencija je pozitivna stvar, ne valja kada ste sami na medicinskom tržištu to iznova daje novu energiju za ostvarivanje sve boljih rezultata, u konačnici mislim da su sa ovom privatnom zdravstvenom ustanovom u konačnici pacijenti nešto dobili", dodao je prof.dr.med.sci. Vahid Jusufović, načelnik Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla.

Oku stručnjaka i sigurnim rukama osoblja Poliklinike Vaše zdravlje moći ćete prepustiti i svoje najmlađe, jer nudi usluge općeg oftamološkog pregleda za djecu kao i operativni zahvat prednjeg i stražnjeg segmenta oka u operacionoj sali koja je opremljena najsavremenijim operacionim mikroskopom i kompletnim hirurškim instrumentarijem.

„Možemo sigurno reći da ovakva klinika, na ovom prostoru savremenija ne postoji i da ćemo se truditi da kroz kadar koji bude angažovan da damo najbolju uslugu pacijentu, a to je ono što pacijentu treba u ovom gradu.", istakao je Edin Hebibović, generalni direktor grupacije „Tuzlafarm".

Osim oftamoloških, poliklinika Vaše zdravlje nudi usluge internističkih pregleda iz različitih oblasti kao što su EKG i ultrazvučni pregledi unutrašnjih organa. Nudi i usluge laboratorijskih dijagnostika kao što su hematologija, biohemija, imunologija i koagulacija, gdje rezultate pacijetni mogu dobiti u rekordno kratkom roku. Pored analiza koje nude i ostale klinike, Poliklinika Vaše zdravlje izdvaja se kao mjesto na kojem se možete testirati na bolesti iz oblasti imunologije i biti sigurni da su vaši rezultati sigurni te da su izraz vrhunske preciznosti i tehnologije.

Poliklinika Vaše zdravlje nalazi se u tuzlanskom naselju Sjenjak, a svoja vrata svim zainteresiranim otvorila je danas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti