Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Studenti EFSA posjetili Sberbank BH

Saradnja Sberbank BH sa Ekonomskim fakultetom uspješno se realizuje već nekoliko godina putem različitih zajedničkih aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti su i posjete studenata Banci, a s ciljem upoznavanja sa načinom rada i funkcionisanja Banke.

12.05.2016. 13:31 / Izvor: Akta.ba

Saradnja Sberbank BH sa Ekonomskim fakultetom uspješno se realizuje već nekoliko godina putem različitih zajedničkih aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti su i posjete studenata Banci, a s ciljem upoznavanja sa načinom rada i funkcionisanja Banke. Strategija poslovanja Banke, funkcionisanje i rad SME/Corporate područja, organizacija i aktivnosti Risk funkcije, te Operacija samo su neka od područja koja su studenti upoznali.

Studenti sa smjerova Bankarstvo i osiguranje, te Finansijski menadžment nedavno su posjetili centralu Sberbank BH i detaljnije se upoznali sa radom ove bankarske institucije.

"Prezentirali smo studentima Ekonomskog fakulteta u Sarajevu naše rezultate, te podijelili sa njima naša višegodišnja praktična iskustva koja će im sigurno koristiti u njihovoj karijeri. Bankarski posao je vrlo dinamičan, a ukoliko želite biti uspješni, potrebno je puno rada i odricanja", naglasio je Enver Lemeš, direktor SME/Corporate prodaje.

"Ova posjete je bila izvanredna prilika da se naši studenti sretnu sa upravom jedne banke, da saslušaju njihove stavove i savjete o razvoju karijere u bankarstvu kao i da postavljaju pitanje najvišim organima jedne banke koja posluje po svjetskim standardima.

Pozitivne reakcije studenata u toku ove posjete najbolje govore koliko su ovakve aktivnosti spajanja teorije i prakse vrijedne za njih i razvoj njihove buduće karijere.

Savjeti uprave banke našim studentima kako da grade karijeru u bankarskom sektoru i Sberbank BiH od nemjerljivog su značaja za studente", izjavio je dr Velid Efendić sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Saradnja Sberbank BH sa jednom od najznačajnijih obrazovnih institucija u zemlji bit će nastavljena i u narednom periodu.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#EFSA

#Sberbank

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti