Bašić-Gaković: Umjesto da izvozimo finalni proizvod, mi izvozimo sirovinu

15.07.2016. 12:59 / Izvor: Fena

Po riječima projekt koordinatorice Centra Format Narcise Bašić-Gaković, program je namijenjen srednjoj i višoj razini menadžmenta u poduzećima.

Centar za specijalističke edukacije Format predstavio je u petak u Mostaru projekt "Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta", kojeg financira Vlada Švicarske u iznosu od 930.000 švicarskih franaka, a implementira Sveučilište primijenjenih znanosti iz Berna, u suradnji s Trening centrom Fromat iz Sarajeva.

Po riječima projekt koordinatorice Centra Format Narcise Bašić-Gaković, program je namijenjen srednjoj i višoj razini menadžmenta u poduzećima iz sektora proizvodnje namještaja i prerade drveta.

Naglasila je kako nastavu izvode eksperti sa sveučilišta u Bernu koji mnogo pozornosti posvećuju praksi, što nama jako nedostaje.

Ocijenila je i kako su osnovni izazovi s kojima se BiH susreće u drvnoj industriji - sirovina, zastarjele mašine i ljudski potencijali. Ipak, smatra Bašić-Gaković, najveći problem u poslovanju drvne industrije u našoj zemlji predstavljaju neadekvatna zakonska rješenja, odnosno nepostojanje zakona o šumama.

"Umjesto da izvozimo finalni proizvod kao što to rade zemlje u EU, mi trenutno najviše izvozimo sirovinu", zaključila je projekt koordinatorica Centra Format.

Na današnjoj prezentaciji, koju je organizirao Centar za specijalističke edukacije Format, u suradnji s Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih poduzeća – RARS, prezentirana su i stečena iskustva na osnovnu provedene obuke prve grupe polaznika programa koja je trajala od rujna 2015. do lipnja 2016.

Program obuhvaća stjecanje praktičnih znanja i vještina za unapređivanje poslovanja u oblastima upravljanja ljudskim resursima, financija, proizvodnje, marketinga, logistike i sl.

Obuka će se većim dijelom provoditi u BiH, dok će se njen završni dio implementirati na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Bernu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti