Pri kraju rekonstrukcija: Jedan od simbola Sarajeva vraća stari sjaj

10.08.2016. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Pri kraju rekonstrukcija: Jedan od simbola Sarajeva vraća stari sjaj

Početkom naredne godine Hotel Holiday bi trebao biti u punoj funkciji.

S namjerom da im da punu podršku, delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Elmedinom Konakovićem posjetila je jučer Hotel „Holiday“ i, tom prilikom, razgovarala s vlasnikom ovog hotela Rasimom Bajrovićem i njegovim saradnicima o aktivnostima koje u posljednjih dva mjeseca intenzivno poduzimaju, kako bi najpoznatiji sarajevski hotel upotpunosti profunkcionisao i vratio stari sjaj.

Konaković je rekao da su posjetili ovu kompanuiju zbog činjenice da je ovdje uposleno 110 ljudi različitih kvalifikacija a koji su se do tog trenutka vodili na biroima za zapošljavanje. 

Podsjetio je i na činjenicu kako je ovaj objekt kada je napravljen imao monopol na tržištu jer je bio jedan od rijetkih hotela koji je tada postojao u Sarajevo, ali i na vrijeme u kojem je došao u stanje da se skoro pa urušio.

"Nakon svega kroz šta su prošli uposlenici i sam objekt hotela, njegovo preuzimanje od strane čelnika Grupacije Europe smatramo vrlo hrabrim potezom zbog čega smo došli izraziti im svoju najdirektniju podršku, ali i ponuditi neki drugi nivo saradnje koje možemo uspostaviti. Pratimo što se dešava, i zadovoljnji smo da su za vrlo kratko vrijeme stavili u funkciju ovaj lijepi hotel", istakao je premijer Konaković.

Bajrović je istaknuo da svojim ulaganjem i radom žele vratiti osnovnu ulogu ovom objektu i staviti ga u njegovu punu društvenu funkciju.

Danas već, navodi, mogu reći da su uspjeli, jer su za dva mjeseca otvorili 200 soba, odnosno prvih pet spratova hotela sa prizemljem, konferencijskim salama, restoranima, caffe 'Inn'-om, parking prostorima. 

 "Sve navedeno je u funkciji. Ostalo je da u ovom periodu do Nove godine upotpunosti generalno rekonstruišemo 200 soba koje se nalaze od šestog do desetog sprata. One će biti potpuno nove, sa novim namještajem, itisonima, kupatilima", objasnio je Bajrović.

Najavio je i detaljnu rekonstrukciju bazena i fitnes sale, kao i da će sa početkom naredne godine Hotel Holiday biti u punoj funkciji. "To također podrazumijeva da će do tada biti angažovano dodatnih 90 uposlenika kako bi njegovu punu funkciju uspješno održavalo ukupno 200 radnika", naglasio je vlasnik Bajrović.

Hotel posluje, a i u budućnosti će poslovati u sklopu pomenute grupacije u koju spadaju hoteli Europe, Art, Astra i Astra Garni Sarajevo.

Trenutna popunjenost hotela je 50 posto, a kompletan raspoloživi kapacitet od 200 soba koliko ih se koristi tokom trajanja Sarajevo Film Festivala bit će upotpunosti popunjen, čak je zabilježena veća potražnja od ponude, kazali su nam uposleni.

Značajno je napomenuti i da je u hotelu svoja radna mjesta dobilo i 35 „starih“ radnika koje vlasnik nije imao obavezu preuzeti iz stečajnog postupka, ali je to učinio vjerujući njihovom dugogodišnjem radnom iskustvu prije svega.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti