Bosnia Agile Day konferencija treći put okupila agiliste u regionu

21.10.2016. 08:24 / Izvor: Akta.ba
Bosnia Agile Day konferencija treći put okupila agiliste u regionu
OTVORI GALERIJU

U subotu 15.10. 2016. godine održana je treća po redu Bosnia Agile Day konferencija – najveće okupljanje agilista u regionu ove godine.

U subotu 15.10. 2016. godine održana je treća po redu Bosnia Agile Day konferencija – najveće okupljanje agilista u regionu ove godine.

Konferenciju je organizovalo udruženje Bosnia Agile koje se bavi promovisanjem agilne filozofije razvoja softvera i upravljanja projektima u Bosni i Hercegovini.

Učesnici su imali priliku da čuju 19 domaćih i stranih eksperata, inovatora i praktičara kao što su izvrsni Dave Snowden,  Lemi Orhan Ergin, Denis Rudonja, Maria Ball, Marcus Degerman, Fariz Saračević itd. koji su predstavljali kompanije poput Cognitive Edge, BBC, ThoughtWorks, ACM, IBM i druge.

Dinamična agenda konferencije je učesnicima ponudila vrhunska predavanja i radionice i to ne samo iz IT svijeta. Konferencija je ugostila čak i predavača iz Bollywooda koji je prenio svoje iskustvo primjene agilnog pristupa produkciji u filmskoj industriji.

Konferenciji je prisustvovalo blizu 200 učesnika, što je do sada najveći broj učesnika Bosnia Agile Day-a.

Iskreno se zahvaljujemo našim GOLD sponzorima: Authority Partners, Comtrade, Softhouse, ZIRA; SILVER sponzorima: codecentric, Mistral Tech, Symphony; BRONZE sponzorima: Agile Alliance, Atlantbh, CROZ, Infobip, Scrum Alliance, Sarajevo School of Science and Technology i medijskim partnerima: TV1, Akta, Business Magazin, Hayat, Kliker.ba, Poduzetnik i Posao.ba.

Kako je bilo na samoj konferenciji možete pogledati na socijalnim mrežama (koristite hashtag #BADay2016) i zvaničnom web sajtu www.agile.ba

Uskoro će biti objavljeno više informacija o BA Day 2017 na oficijelnoj Facebook stranici Bosnia Agile: www.facebook.com/BosniaAgile/, kao i na drugim socijalnim mrežama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti