GRIZELJ prezentirao nove tehnologije na Prvom BiH kongresu o vodama

29.10.2016. 08:04 / Izvor: Akta.ba
GRIZELJ prezentirao nove tehnologije na Prvom BiH kongresu o vodama

Na kongresu su stručnjaci firme GRIZELJ objavili i prezentirali dva rada.

U Sarajevu je održan dvodnevni kongres o vodama na kome su uzeli učešće stručnjaci u oblasti voda iz BiH i zemalja okruženja čime se može nazvati i Prvi BiH ''međunarodni'' kongres o vodama.

Velik odaziv i nazočnost gostiju doajena  akademske zajednice koji su uzeli  aktivno učešće u objavi i prezentaciji svojih radova  kao i univerzitetski profesori sa više Univerziteta i fakulteta iz EU i BiH tako strani i domaći stručnjaci – eksperti iz oblasti voda.

Na kongresu su stručnjaci firme GRIZELJ objavili i prezentirali  dva rada pod nazivom:  Dehidracija otpadnog mulja sa PPOV za fertilizaciju tla, autor Mr.sc.Jasmina H. Bajramović  i  Procjedni mulja  kao energent - BIO, CHCP i ISSA, autor Tomislav Grizelj,  kroz  Know how u postupanju sa muljem koristeći nove napredne eko tehnologije kao energent u zaštiti Prirode i okoliša.

Aktivno učešće u Prvoj konferenciji o vodama BiH predstavnika DVGW najveće institucije u oblasti voda i gasa u svijetu sa prezentacijom DVGW tehničko pravilo W 1000 ''Zahtjevi u pogledu kvalificiranosti i organizaciji poduzeća vodovoda''  sa aspekta sigurnosti , pouzdanosti i rizika u snabdijevanju potrošača pitkom vodom, dovoljno govori o vrijednosti i konkretnom pristupu rješenja kojim se bavila konferencija.

Nazočnost međunarodnog doajena u okolišu dr. Viktor Simončić sa temom rada i prezentacije pod naslovom Kako se ne udaviti  u vodi nerealnim obvezama u procesu pregovaranja sa EU, je osvrt na zahtjeve koji se trebaju zadovoljiti u procesu pristupanja BiH prema EU.

Svi učesnici su  izrazili zahvalnost i pohvale prema organizatoru Udruženje konzultanata i inženjera BiH  kroz naglasak da su tematske konferencije  znanstveno, privredno i edukativno značajan faktor u razmjeni stručnih znanja,  iskustva i BiH ciljeva prema EU kroz ekološki pristup prema vodi, prirodi i okolišu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti