Podrška domaćem: Pomfrit "Srebreničanke" u odabranim Bingo objektima

17.11.2016. 11:13 / Izvor: Akta.ba
Podrška domaćem: Pomfrit 'Srebreničanke' u odabranim Bingo objektima

Najveći trgovinski lanac u BiH – Bingo, ponovo je pružio je snažnu podršku domaćoj proizvodnji.

Najveći trgovinski lanac u BiH – Bingo, ponovo je pružio je snažnu podršku domaćoj proizvodnji. Konkrentno, radi se o kompaniji Srebreničanka čije je proizvode uključio u svoj prodajni asortiman.

"Domaća proizvodnja je ključni faktor razvoja privrede naše zemlje. Zato mi u Bingu podržavamo domaće proizvođače. Pomfrit iz Tvornice "Srebreničanka" od sada po još nižoj cijeni možete naći u odabranim hipermarketima Otoka, Ilijaš, Stup, Alipašino, Grbavica, Kolodvorska, Bare, Čekaluša", navode iz kompanije Bingo.

Inače, Srebreničanka je prva kompanija na Balkanu za proizvodnju pomfrita. Proizvodnja je u Srebrenici, na zemljištu koje nije zagađeno uz korištenje najmodernije tehnologije.

Vrijednost ulaganja dostigla je 4,5 miliona eura, a kada dostigne projektovani kapacitet tvornica će upošljavati 50 ljudi, dok će indirektno u mreži kooperanata, osigurati radni angažman za još 500-700 ljudi.

Tvornica Srebreničanka ima instaliranu liniju za proizvodnju brzo zamrznutog pomfrita od krompira i drugih brzo zamrznutih proizvoda od povrća i jagodičastog voća. Proizvodnja pomfrita je proicirana na 7.500,000 tona godišnje.

"Tvornica za proizvodnju pomfrita Srebreničanka pokrenuta je kao jaka potreba da se izvrši supstitucija uvoza značajnih količina pomfrita i drugih proizvoda od krompira kvalitetnim domaćim proizvodom. Proizvođači krompira u regionu već su vidjeli svoju šansu u pokretanju tvornice u Srebrenici, tako da će naš pomfrit biti domaći proizvod u nekoliko zemalja na Balkanu. Posebno ističemo da je proces proizvodnje usklađen sa strogim euro-normama proizvodnje, te je uz posjedovanje labaratorije kvalitet proizvoda osiguran i garantovan", poručuju iz ove kompanije..

Prehrambene navike balkanskog stanovništva suptilno su kreirane na temelju autohtonih, ali i vremenom prilagođenih sorti krompira, tako da je paleta proizvoda kompanije Srebreničanka adekvatno odgovorila izuzetno zahtjevnom tržištu (pomfrit, kriške krompira, pljeskavice od krompira, kroketi, kockice krompira, klinovi krompira itd.).

"Još uvijek ekološki očuvano zemljište i vode na širem području koje gravitira Srebrenici daje novi kvalitet našim proizvodima, temeljeći naš koncept na viziji da su zdravlje i zadovoljstvo našeg kupca na prvom mjestu", poručuju iz Srebreničanke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti