Bh. privrednici na festivalu u Abu Dhabiju

02.12.2016. 08:56 / Izvor: Akta.ba
Bh. privrednici na festivalu u Abu Dhabiju

Privredna komora FBiH je drugi put zaredom organizovala odlazak delegacije bh. privrednika na festival "Sheikh Zayed" u Abu Dhabi.

Privredna komora FBiH je drugi put zaredom organizovala odlazak delegacije bh. privrednika na festival “Sheikh Zayed” u Abu Dhabi koji će se održavati u periodu od 01.12.2016. do 04.01.2017.godine.

Festival "Shaikh Zayed" je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u povodu obilježavanja praznika ujedinjenja arapskih emirata i ujedno je najznačajnija privredno kulturna manifestacija u zemlji.

PKFBiH u koordinaciji  sa MIP-om BiH, VTK BiH  i PK RS-a,  je na poziv Fondacije po drugi put za redom  organizovala učešće BH predstavnika na ovom izuzetnom Festivalu-

Delegaciji u sastavu od šesnaest firmi, koji zajedno sa predstavnicima folklornog ansambla i predstavnicima nacionalne gastronomije  broji preko 50 učesnika, domaćini su  na raspolaganje stavili 16 uređenih štandova na kojima će moći izlagati i prodavati robu i prezentirati svoje usluge i time na najbolji način predstaviti našu privredu, tradiciju, gastronomiju.

Dobročinstvom Fondacije svi troškovi smještaja, ishrane, prijevoza roba i ljudi kao i zakupa štandova tokom boravka naše delegacije padaju na njihov teret.

Predstavnici BH privredne delegacije predvođeni Emirom Pašićem, Voditeljem Centra za međunarodnu saradnju P/G Komore FBiH, su dana 30.11.2016.godine upriličili posjeti Ambasadi BiH u Abu Dhabiju.

Ambasador Zoran Miličević je uz riječi dobrodošlice gostima poželio ugodan boravak u Emiratima, uz želje da što bolje iskoriste ukazanu priliku.

"Ambasada BH u punom kapacitetu kroz Komorski sistem Bosne i Hercegovine stavlja na raspolaganje privrednicima za svaki oblik poslovne saradnje", naglasio je ambasador Milićević.

Razgovaralo se i o mogućnosti zajedničkog nastupa firmi iz BiH koje bi posredstvom Komorskog sistema i Ambasade otišli i korak dalje u pravu otvaranja zajedničke firme u  Emiratima.

Predstavnici firmi Vitinka iz Kozluka, Alma Derm iz Kladanja, Artefakt iz Sarajeva još jednom su iskazali zadovoljstvo na ovogodišnjem učešću na Festivalu, te odali priznanje ambasadoru Milićeviću i konzulici Aganović na uloženom trudu i angažmanu bez kojeg ne bi ni bilo ostvareno učešće naših privrednika na Festivalu  i time pružena jedinstvena prilika za prezentaciju svojih proizvoda i usluga na prestižnom tržištu Emirata.\

Uz predstavnike obrtnika iz oblasti starih zanata i ručno pripravljenih biljnih preparata na bazi meda, bh. gastronomiju će na Festivalu  predstaviti ugledni gastronom Muhamed Pršeš, dok će KUD Sanski Biseri prezentirati folklorni kolorit  Bosne i Hercegovine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti