Održan tradicionalni godišnji vinski party Podruma Vukoje 1982

02.12.2016. 12:13 / Izvor: Akta.ba

I ova godina će ostati trajno zabilježena kao godina vrhunskih dometa Vinarije Vukoje.

Predvodnik savremenog vinarstva u ovom dijelu Evrope, Vinarija Podrumi Vukoje 1982, obilježila je završetak još jedne veoma uspješne poslovne godine, tradicionalnim godišnjim Vinskim Party-jem u prelijepom ambijentu restorana „Lava“ .

I ova godina će ostati trajno zabilježena kao godina vrhunskih dometa Vinarije Vukoje,  godina osvojenih nagrada na prestižnim svjetskim takmičenjima proizvođača vina i zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih proizvoda. Vinarija Vukoje je još jednom pokazala da sasvim uspješno parira stranim vinima i opravdala svoju lidersku poziciju u bh. vinogradarstvu.

"Ove godine smo na međunarodnom vinskom takmičenju Concours Mondial de Bruxelles, održanom u maju ove godine, za vino Hercegovačka Žilavka Vukoje berba 2015. osvojili srebrnu medalju. Poseban značaj ove nagrade je u tome što je osvojena u konkurenciji preko 8.750 vina iz 51 zemlje pred izborom vodećih svjetskih degustatora, sommeliera, kupaca, novinara i vinskih pisaca. To je ujedno i jedino vino iz BiH koje je osvojilo medalju. Iza nas su pune 34 godine mukotrpnog  rada, velikog zalaganja i iskrene želje da napravimo takva vina koja će zadovoljiti  ukuse kako vrsnih poznavalaca, tako i strastvenih ljubitelja ovog pića. Naši vinogradi se rasprostiru na 30 hektara površine, a posebno se ponosimo Carskim vinogradom starim 122 godine. Lokalitet vinograda je „Zasad polje“ koje je zapravo isušeno korito rijeke Trebišnjice. Ovogodišnja berba je bila izuzetno kvalitetna i garantuje nam nastavak  uspješne proizvodnje vrhunskih vina. Iskoristili smo ovu priliku da na jednom lijepom druženju i u prelijepom ambijentu,  proslavimo veoma uspješnu poslovnu godinu i omogućimo degustaciju naših vrhunskih sorti vina, posebno vina koja su osvojila nagrade na najvećim svjetskim takmičenjima kao što su Primavera, Galerija, Tribunia, Premium vina i Limited edition"rekao je Radovan Vukoje.

Uz vina gosti su imali priliku da degustiraju kvalitetne domaće sireve kompanija Milkos, Gazdinstvo Alpina i Farmersko blago, suhomesnate proizvode Merak kompanije Intercamp, kao i Ella vodu i sokove.

I  na ovaj način Vinarija Vukoje nastavlja svoju vrhunsku vinsku priču i opravdava status najbolje vinarije u regiji Jugoistočne Evrope.

Vinarija Podrumi Vukoje 1982  sa svojim prepoznatljivim brendovima izuzetnog kvaliteta, njegujući tradiciju u proizvodnji vrhunskih vina iz Trebinjskog kraja, proširila je svoj izvozni asortiman prema inostranstvu i nastavila  veoma uspješno pozicioniranje, pored domaćeg, na tržišta regiona i na tržišta gotovo svih kontinenata.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti