Uspješno održan 24-satni Inspire & Innovate Hackathon

08.03.2017. 08:04 / Izvor: Akta.ba
Uspješno održan 24-satni Inspire & Innovate Hackathon

Riječ je o jednodnevnom programerskom maratonu na kojem su timovi vrijedno radili na razvoju vlastitih ideja i to puna 24 sata.

U coworking prostoru SPARKa, u trajanju od 24 sata bez prestanka, od 16 sati u petak, (3.3.2017.) do 16 sati u subotu (4.3.2017.) uspješno je održano kreativno natjecanje Inspire & Innovate Hackathon.

Riječ je o jednodnevnom programerskom maratonu na kojem su timovi vrijedno radili na razvoju vlastitih ideja i to puna 24 sata. Organizatori su se pobrinuli da natjecateljima ništa ne nedostaje pa su osigurane dostatne količine hrane i pića kako bi svi izdržali dugotrajan i nimalo lagan tempo rada, a nakon toga, i prezentiranje svojih projekata. Događaj je okupio tridesetak natjecatelja u ukupno sedam timova.

Prva tri mjesta osvojili su vrijedne novčane nagrade (2000 KM, 1500 KM i 1000 KM) za sav uloženi trud, treće mjesto je osvojilo i kameru Rollei Actioncam 425 (poklon od SYNC-a), a također imaju mogućnost ulaska u SPARK startup program. Ovo su naši pobjednici i njihove ideje:

  • S-Fit (sustav automatskog praćenja vježbanja – pametne sprave)
  • Innovate AR (mobilna aplikacija za pregled modela u 3D proširenoj stvarnosti)
  • Zelena kap (pametna kanta za smeće)

Organizatori i partneri Hackathona iznimno su zadovoljni odazivom sudionika i kvalitetom ponuđenih rješenja, a cjelokupan događaj je podržan od strane Vlade Švicarske kroz projekt MarketMakers.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti