Autoceste FBiH demantiraju navode o namještenom tenderu

10.03.2017. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Autoceste FBiH demantiraju navode o namještenom tenderu

Stav zvaničnika EIB-a je da, ako želimo sve ubrzati, onda najbolje da ovaj tender poništimo i raspišemo po novoj ubrzanoj proceduri koji će oni propisati, navode iz Autocesta FBiH.

Na vijest da bi tender za gradnju dionice autoputa na Koridoru Vc: Počitelj - Zvirovići, čvor Počitelj - most Počitelj, koji je raspisan još 2014. godine, mogao biti poništen iz Uprava JP Autocete FBiH su reagirali demantijem u kojem navode da odbacuju tendenciozne navode pojedinih medija da je EIB poništio tzv. namješeni tender te da je v. d. izvršni direktor Jasmin Bučo, kako se navodi, odgovoran za sumnjiv izbor izvođača.

Istiiču da na sastanku s predstavnicima EIB-a na kome su prisustvovali zvanični predstavnici FBiH – ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i v.d. direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, nije uopće bilo govora o tome da je tender namješten niti je izbor izvođača okarakterisan kao sumnjiv. V.d. izvršni direktor Jasmin Bučo nije pominjan u bilo kojem kontekstu, a posebno ne kao odgovornog za sumnjiv izbor izvođača.

''Stav zvaničnika EIB-a je da, ako želimo sve ubrzati, onda najbolje da ovaj tender poništimo i raspišemo po novoj ubrzanoj proceduri koji će oni propisati, a što vrlo brzo trebamo dobiti u zvaničnom pismu EIB-a'', navode iz Autocesta FBiH. 

Kako bismo izbjegli sve špekulacije, JP Autoceste FBiH će u interesu tačnog i pravilnog informisanja javnosti kada zvanično dobije pismo od EIB-a o sadržaju pisma i svim narednim koracima u vezi s tenderom obavijestiti javnost. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti