Tehnoplast na sajmu u Banjoj Luci predstavio svoju ponudu PVC i ALU profila

16.03.2017. 11:38 / Izvor: Akta.ba

Cjelokupni proces izrade se obavlja na najmodernijim kompjuterizovanim postrojenjima za izradu PVC stolarije i termoizolacionog stakla.

Kompanija Tehnoplast koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom PVC i ALU stolarije na ovogodišnjem sajmu GRAMES-DEMI 2017 u Banjoj Luci, prezentirala je svoje najtraženije profile drvo-aluminijum ali i druge proizvode iz svoje bogate ponude.

Duško Maksimović, menadžer kompanije kazao je za akta.ba da je zadovoljan posjetom na sajmu i da želi posjetiocima što bolje predstaviti svoje proizvode.

"Sajam je prilika da naše tržište bolje upoznamo sa ponudom koju imamao jer se radi o visokokvalitenim proizvodima iako je naše poslovanje više usmjereno na izvozu. Najviše izvozimo u zemlje EU, nedavno smo radili i isporuku za Rusiju", kazao je Maksimović.

Kompanija Tehnoplast na tržišti BiH prisutna je od 2004. godine i do sada je radila na dosta značajnih pojekata u zemlji ali i regiji.

Njihov proizvodni program obuhvata proizvodnju i ugradnju svih vrsta prozora, ulaznih vrata, balkonskih vrata, kliznih stijena, izgloga, harmonika stijena, staklenih bašti, roletni, grilja, komarnika, klupica i okapnica, sekcionih garažnih vrata renomiranog njemačkog proizvođača Hörmann i proizvodnju termoizolacionog stakla.

Proizvodni pogon kompanije se nalazi uz magistralni put Prnjavor-Derventa a prostire se na oko 4000m2. Radi se o dvije proizvodne hale, a trenutno rade na izgradnji treće hale koja će biti svojevrsni izložbeni prostor kompanije i njihovog asortimana.

Cjelokupni proces izrade se obavlja na najmodernijim kompjuterizovanim postrojenjima za izradu PVC stolarije i termoizolacionog stakla.

Garancija trajnosti i kvaliteta  proizvoda i usluga su višekomorni PVC profili najjačeg svjetskog brenda profila Veka – profili vrhunskog dizajna te izvanredne zvučne i toplotne izolacije.

Proizvodi su opremljeni izuzetno kvalitetnim njemačkim okovima Siegenia, koji garantuju dugogodišnju sigurnost i pravilne funkcije naših prozora.

"Naša kompanija ima 32 zaposlenih od toga četvoro radi u štampariji Tehnoprint koja je osnovana sa ciljem da se pokriju troškovi rada kompanije, a zarada ide u humanitarne svrhe. Ostvarili smo saradnju sa centrom za socijalni rad u Prnjavoru kao i sa raznim humanitarnim ogranizacijama širom Republike Srpske da bi materijalno pomogli onima kojima je to najpotrebnije, djeci oboljeloj od teških bolesti, pomoć djeci bez roditelja, pomoć djeci i porodicama sa lošim imovinskim stanjem i drugima", kazao je Maksimović.

Maksimović je istakao da su odlike ovog preduzeća ekonomičnost, kvalitet, sigurnost, dugotrajnost i pouzdanost što su njihovi kupci i distributeri prepoznali i u tom smjeru nastavljaju dalje svoje poslovanje.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti