PKFBiH: Osnovano Udruženje proizvođača jagodičastog voća

22.03.2017. 09:06 / Izvor: Akta.ba
PKFBiH: Osnovano Udruženje proizvođača jagodičastog voća

Udruženje je osnovano s ciljem okupljanja privrednih društava koja se bave proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom maline i drugog jagodičastog voća na području FBiH.

U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH  je održana Osnivačka skupština Udruženja proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća.

Udruženje je osnovano s ciljem okupljanja privrednih društava koja se bave proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom maline i drugog jagodičastog voća na području FBiH, a radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i zaštite zajedničkih interesa, te očuvanja i zaštite domaće proizvodnje.

Za predsjednika Udruženja izabran je Enver Avdić (ESOF d.o.o. Donji Vakuf), a za potpredsjednika Kemal Mujkanović ( Euro - Stil d.o.o. Doboj. Članovi Odbora su Midhat Haračić (OZZ Pronatura Zenica), Muhamed Palačkić (Heko d.o.o. Bugojno), Smail Korajlić (Klass Con d.o.o. Sarajevo), Tihomir Pocrnja (Starnet d.o.o. Bugojno) i Amir Makić (Vrganj promet d.o.o. Bužim).

Privredna komora Federacije BiH kao asocijacija privrednih subjekata u stalnim je nastojanjima da privrednim društvima omogući poslovanje u što povoljnijem poslovnom okruženju, a upravo je i formiranje ovog Udruženja nastalo kao izraz potrebe privrednika kako bi se uredili i kreirali bolji poslovni uvjeti za njihov rad, saopćeno je iz ove Komore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti