"Arifagić Investment" u Bosanskoj Krupi osniva firmu "FA-Pučenik"

01.04.2017. 08:34 / Izvor: Akta.ba
'Arifagić Investment' u Bosanskoj Krupi osniva firmu 'FA-Pučenik'

Ovim je činom, kako se moglo čuti na sjednici, još jednom potvrđena spremnost općine Bosanska Krupa za prihvatanje investicija.

Održana je 7. redovna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa na kojoj su, između ostalih, tretirane odluke koje se tiču izvršenja budžeta Općine, funkcionisanja javnih ustanova, daljeg razvoja firme "Arifagić Investment" kao i rada organa uprave.

Bosanskokrupski vijećnici danas su jednoglasno usvojili Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti vlasniku firme d.o.o. "Arifagić Investment" Trnopolje da prenese sva prava i obaveze iz ugovora sa Općinom iz juna prošle godine na novu firmu koju pod nazivom „FA-Pučenik“ osniva u Bosanskoj Krupi.

Ovim je činom, kako se moglo čuti na sjednici, još jednom potvrđena spremnost općine Bosanska Krupa za prihvatanje investicija i opredjeljenost za ubrzani razvoj privrede.

Inače, na Pučeniku se radovi na uređenju farme nastavljaju za dvije do tri sedmice, prva zaposlenja nakon registracije firme a prva grla norveških goveda na jesen.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti