Restrukturisanjem Agrokora upravljaće Antonio Alvarez

03.04.2017. 08:17 / Izvor: N1
Restrukturisanjem Agrokora upravljaće Antonio Alvarez

Ta je kuća već neko vrijeme prisutna u Agrokoru, nakon što ju je ruski Sberbank angažirao za pronalazak izlazne strategije.

Antonio Alvarez III. upravljat će restrukturiranjem Agrokora, neslužbeno doznaje N1. Dolazi iz velike svjetske konzultantske kuće, specijalizirane za restrukturiranja, Alvarez&Marsal, i dobro je upoznat s radom Agrokora.

Alvarez je izvršni direktor za restrukturiranje u Europi u konzultantskoj kući Alvarez&Marsal.

Ta je kuća već neko vrijeme prisutna u Agrokoru, nakon što ju je ruski Sberbank angažirao za pronalazak izlazne strategije.

Prema podacima objavljenim na stranicama kompanije, Alvarez već 25 godina radi u privatnim i javnim kompanijama diljem Europe - od Velike Britanije, preko Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Nizozemske, Luksemburga, Švicarske, Finske, Estonije i Rumunjske.

Prije toga vodio je timove za restrukturiranja nekoliko multinacionalnih kompanija, koje su zapošljavale desetke tisuća zaposlenih.

On je sin utemeljitelja kuće Alvarez&Marsal, Antonia Alvareza II.

Kako se ranije doznalo, mijenjat će se uprava Agrokora, ali ne cijela odmah, već će se za početak osnažiti uvođenjem funkcije glavnog direktora za restrukturiranje kao ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, i tu u priču ulazi Alvarez.

Financijski analitičar Hrvoje Japunčić, koji je ovih dana komentirao za N1 izjave o nepotpunom prikazivanju duga tvrtki u sklopu Agrokora u financijskim izvješćima, naveo je da je moguće da je informacija o tome dospjela u javnost, nakon što su u Agrokor ušli predstavnici kuća Alvarez&Marsal, ali i revizorske tvrtke Deloittea. Kazao je da je moguće da su se u tim dubinskim analizama utvrdile nepravilnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti