Tempo-Vranica: Žele se specijalizirati u izgradnji pročištača otpadnih voda

03.04.2017. 13:57 / Izvor: Akta.ba

Kada je riječ o betonima planiraju prijeći na proizvodnju elemenata od laganih betona koji su puno lakši od standardnih betonskih konstrukcija. 

Kompanija Tempo-Vranica iz Mostara, koja se bavi proizvodnjom betona, angažirana je na području Hercegovine na nekoliko gradilišta, na velikim projektima gradnje koridora Vc te na projektima izgradnje pročistača otpadnih voda.

''Jedan od naših strateških opredjeljenja je da se bavimo izgradnjom pročištača otpadnih voda za što imamo educiran kadar i opremu. Sada idemo u tom smijeru'', navodi za Akta.ba direktor kompanije Jakov Terzić.

On navodi da što se tiče betona pokušavaju odstupiti od klasičnog načina proizvodnje i teže ka tehnološki naprednijim betonima.

Na tom tragu, priča nam direktor ove kompanije, došli su do jedne grupe proizvoda koji su dodaci betonima. Ovi aditivi osiguravaju poboljšanje svojstava betona koji postaje nepropustan i otporan na mraz, sol, kloride i ostalo.

Koristeći aditive američke kompanije Penetron, koji su prvi put primjenjeni u proizvodnji američkih vojnih brodova, dobivaju betone koji su izuzetno dugotrajni budući da voda ne može prodrijeti do armature čime je onemogućena korozija. Time se produžava vijek trajanja armature, a samim tim i betonskih konstrukcija, navodi Terzić. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti