Logosoft predstavio Data Centar sa novim IT uslugama na bh. tržištu

20.04.2017. 15:47 / Izvor: Akta.ba
Logosoft predstavio Data Centar sa novim IT uslugama na bh. tržištu

Logosoft Data Centar je izgrađen po najsavremenijim tehnološkim, sigurnosnim i ekološkim standardima.

Kompanija Logosoft, jedna od najvećih IT kompanija u BiH te prvi Microsoft partner u BiH je sedmi put za redom Platinum sponzor Microsoft Network konferencije. Danas je u Neumu ova kompanija organizovala konferencijsko druženje sa medijima u okviru kojeg je prezentovana ponuda i mogućnosti nedavno otvorenog Logosoft Data Centra, jednog od najsavremenijih objekata ovoga tipa u Bosni i Hercegovini.

Damir Dizdarević, zamjenik direktora i Izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta kazao je da je izgradnja novog Data Centra, koji za primarnu namjenu ima pružanje novih IT usluga na BH tržištu je rezultat upravo njihovog velikog iskustva i stalnog nastojanja da ponude nešto novo. 

"Svjesni da je način kako danas razumijemo IT kao podršku poslovanju dosta drugačiji nego je to bilo prije nekoliko godina, željeli smo da i na našem tržištu korisnicima omogućimo IT nove generacije i da im omogućimo da IT ne posmatraju kao trošak i teret za osnovno poslovanje. Zato su i svi servisi koje nudimo, budžetski vrlo prilagodljivi svim kompanijama, njihovim potrebama sa minimalnim ili nikakvim početnim ulaganjima. Kvalitetom, jednostavnošću i brzom implementacijom se također u potpunosti prilagođavamo korisnicima, što je temelj našeg poslovanja", kazao je Dizdarević.

Logosoft Data Centar je izgrađen po najsavremenijim tehnološkim, sigurnosnim i ekološkim standardima. Pruža velike kapacitete za smještaj servera i isporuku različitih cloud servisa, uz maksimalnu fizičku i online sigurnost i tehničku podršku 24/7. Dobro razvijena Logosoft optička infrastruktura omogućava pristup servisima brzinama i do 1/1 Gbps, neovisno od brzine internet pristupa.

Dodaje kako su inžinjeri Logosofta koristeći iskustvo koje su sticali svih ovih godina, vlastitim znanjem izgradili moderan Data Centar baziran na Microsoft i Cisco tehnologijama.

Na ovaj način u Logosoftu su uvjereni da u ovom segmentu mogu parirati kompanijama iz regiona ili Evrope. 

"Na ovu činjenicu smo vrlo ponosni, jer je upravo naša nova ICT ponuda generator planiranog širenja poslovanja na regiju", istaknuo je Dizdarević.

Usluge Data Centra omogućavaju kompanijama svih vrsta, od start-up kompanija, do malih, srednjih i velikih poslovnih organizacija, smanjivanje i optimizaciju troškova migriranjem poslovanja u cloud okruženje. Pojednostavljenjem i prilagođavanjem IT-a potrebama kompanije te prepuštanjem IT-a outsourcing kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom poslujete efikasnije bez nepotrebnog trošenja ljudskih i finansijskih resursa.

E.Ko

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti