U susret lukavačkom sajmu turizma i ekologije "LIST"

28.04.2017. 08:11 / Izvor: Akta.ba
U susret lukavačkom sajmu turizma i ekologije 'LIST'

Sadržaj i ponuda ovog jubilarnog 15. po redu sajma bit će obogaćeni i segmentom ekologije koja je nezamjenjivi pratilac turizma.

Od 11. do 13. maja, Lukavac će biti centar okupljanja oko 150 izlagača iz deset zemalja te velikog broja posjetilaca, kako iz naše zemlje, tako i regije. Tradicionalni lukavački sajam turizma i ekologije i ove godine biće održan na istom prostoru u sportskoj dvorani na 2.000  kvadratnih metara zatvorenog i 1.500  otvorenog prostora. Po prvi put, ove godine imenovan je i organizacioni odbor Sajma.

Sadržaj i ponuda ovog jubilarnog 15. po redu sajma bit' će obogaćeni i segmentom ekologije koja je nezamjenjivi pratilac turizma, najavljeno je na današnjoj pres-konferenciji. Opština Lukavac u narednom periodu planira investirati značajna sredstva u ekologiju i zaštitu okoliša. Tradicionalni sajam "List" je u skladu s tim  proširen na dodatni segment- ekologiju. Osim toga, programski sadržaj obuhvatit' će ovu i više nego značajnu tematiku za našu opštinu.

Izlagači iz BiH, zemalja regije i svijeta imati će priliku predstaviti svoje turističke ponude i potencijale velikom broju posjetilaca.

"Za ovih 15 godina kroz lukavački sajam prošle su stotine hiljada izlagača, učesnika i posjetitelja. Ovogodišnji partner sajma bit će Turistička organizacija 'Zlatibor' gdje ćemo imat ćemo priliku da pratimo njihove prezentacije i promocije tokom sva tri dana sajma", kazao je Nuhanović.

Prema dosadašnjim iskustvima, ali i riječima organizatora, ovaj Sajam možemo svrstati u red vodećih, ali i jako dobro organizovanih sajmova u BiH. izlaganje učesnika iz mnogih zemalja, pokazuje da se radi o respektabilnoj manifestaciji, koja je za ove godine pridobila povjerenje, ali i privukla pažnju mnogih.

"Očekujemo izlagače iz 11 zemlja svijeta, među kojima su Indonezija, Turska, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska, Srbija,  Albanija i Mađarska."

Na oko 3.500 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, pored izložbenog dijela, predviđeni su i brojni prateći sadržaji, među kojima i prezentacijski dio udruženja i organizacija iz oblasti ekologije koje će prezentirati svoje projekte, a u kojima će moći učestvovati svi posjetioci.

"Ove godine smo željeli privući pažnju građana i da ostvarimo saradnju između kompanija i građana, te da svi zajedno spuštamo barijere velikih kompanija koje značajno utiču na zagađenje okoliša i te barijere usmjeravamo ka jednom sinergijskom i zajedničkom kretanju kako rješavati te probleme", kazao je Aziz Čačković predsjednik Organizacionog odbora Sajma.

Prema riječima direktora Nuhanovića, ovaj sajam jedan je od rijetkih specijaliziranih sajmova u BiH koji ima prefiks ekologije i turizma. Programom će biti obuhvaćene i tradicionalne aktivnosti, kao što su: festival zdrave hrane, biciklijada, spremanje kotlića, te muzičko iznenađenje za mlade predviđeno posljednjeg dana Sajma. Ulaz za posjetioce bit će besplatan.      

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti