Otvoren Centar za selektivno odvajanje otpada

28.04.2017. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Otvoren Centar za selektivno odvajanje otpada
OTVORI GALERIJU

Centar za selektivno odvajanje otpada nalazi se u blizini parkinga kod istočnog ulaza u kompleks Panonskih jezera.

U Tuzli je svečano otvoren Centar za odvajanje sekundarnih sirovina, gdje građani mogu odvojeno odložiti staklenu ambalažu, plastiku, papir, karton, limenke i otpadne baterije. Centar za selektivno odvajanje otpada nalazi se u blizini parkinga kod istočnog ulaza u kompleks Panonskih jezera.

Formiranje Centra i uspostavljanje sistema prikupljanja i recikliranja sekundarnih sirovina, predstavljaju značajne pomake vezane za upravljanje otpadom na području grada Tuzle, prema standardima EU, a u okviru šireg ekološkog programa.

"Radimo plan upravljanja otpadom kojeg odvajamo u okviru našeg JKP Komunalac. Ovo je nova faza, za odvojeno prikupljanje otpada, u kojoj moramo imati sinergiju sa građanima. Ovaj centar se nalazi blizu Panonike, jer se tokom sezone kupanja sakupe velike količine smeća, tako da bi smo imali saradnju JKP Komunalac i Panonika, da na licu mjesta imamo odvojeno prikupljeni i selektirani otpad. Ovo je jedan širi okvir, koji je podržala i Ambasada Švicarske u BiH, radimo zajedno sa Centrom za ekologiju i energiju, sa našim javnim komunalnim preduzećem i firmom Eko život", izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti