Pogledajte listu kompanija koje su imale najveći gubitak u prošloj godini

05.05.2017. 13:21 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte listu kompanija koje su imale najveći gubitak u prošloj godini

Najveći gubitnik u 2016. bila je Optima Grupa sa 228 milijuna maraka što je 91 milijun KM više nego godinu ranije.

Nakon analize portala Akta.ba u kojoj smo objavili koje su kompanije bile najuspješnije u prošloj godini, donosimo i listu najvećih gubitnika u 2016. godini.

Tako prema finansijskim pokazateljima nadležnih agencija, Financijsko-informatičke agencije (FIA) i Agencije za posredničke, informatičke i financijske usluge (APIF), primjetno je da su prihodi kompanija u entitetu RS zabilježili veliki pad.

Najveći gubitnik u 2016. bila je Optima Grupa sa 228 milijuna maraka što je 91 milijun KM više nego godinu ranije. Slijedi Rafinerija nafte Brod sa gubitkom od oko 71,5 milijuna KM. Treći na listi je Fond za razvoj i zapošljavanje sa 68,5 milijuna KM.

Hidrogradnja, koja je u stečaju, ima oko 62,9 milijuna gubitka, a Aluminij 42.8 milijuna KM. Iako se ovih dana dosta govori o problemima u Konzumu on je tek šesti na listi najvećih gubitnika u BiH sa gubitkom od 42, 1 milijuna KM.

Na dnu liste deset najvećih gubitnika su kompanije koje imaju gubitak manji od 40 milijuna KM. To su Holiday Sarajevo HTD, JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo, Željeznice Republike Srpske, te KJKP GRAS.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti