Za printanje, kovertiranje i dostavu računa više od 9 miliona KM

04.07.2017. 13:40 / Izvor: Akta.ba
Za printanje, kovertiranje i dostavu računa više od 9 miliona KM

JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo dobila je posao vrijedan više od 9 miliona u pregovaračkom postupku sa Elektroprivredom BiH.

JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo dobila je posao vrijedan više od 9 miliona u pregovaračkom postupku sa Elektroprivredom BiH. Radi se o uslugama printanja, kovertiranja i dostave računa za električnu energiju za potrebe JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, a vrijednost ugovora bez PDV-a je 8,5 miliona KM, saznaje Akta.ba.

Podsjetimo, JP "Elektroprivreda BiH" je 2015. potpisala s Javnim preduzećem BH Pošta ugovor za usluge štampanja, kovertiranja i distribuiranja računa za struju za domaćinstva.

Nakon toga, Federalna vlada obavezala je JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo da usluge prijema, prenosa i uručenja pismonosnih pošiljki, pisama - računa obavlja isključivo putem JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo kao ovlaštenog javnog poštanskog operatera.

Ova obaveza EPBiH proizilazi iz Zakona o poštanskom prometu FBiH kojim je regulisano da usluge prijema, prenosa i uručenja pismonosnih pošiljki, kao i sve druge navedene u nomenklaturi poštanskih usluga, može pružiti ovlaštena pravna osoba koja je u isključivom ili većinskom državnom vlasništvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti