U pripremi novi Zakon o koncesijama RS-a

05.07.2017. 09:42 / Izvor: SRNA
U pripremi novi Zakon o koncesijama RS-a

Predsjednik Komisije za koncesije Republike Srpske Radenko Đurica najavio je da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen novi zakon o koncesijama.

Predsjednik Komisije za koncesije Republike Srpske Radenko Đurica najavio je da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen novi zakon o koncesijama.

U završnoj riječi o izvještaju Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijskom izvještaju za prošlu godinu, Đurica je naveo da će tim zakonom Srpska morati da bude pristupačnija investitorima, jer nije riječ samo o koncesionoj naknadi, već i novim radnim mjestima.

On je naglasio da je prioritet zaštita javnog interesa, te prihvatio sugestije narodnih poslanika da Komisija mora više biti na terenu i vršiti kontrole.

Narodna skupština Republike Srpske prethodno je izglasala povredu poslovnika nakon što je narodni poslanik Adam Šukalo konstatovao da Vlada Srpske nije ispoštovala zaključak Narodne skupštine od prije godinu dana da dostavi informacije o svim koncesijama od prvog zakona iz ove oblasti.

Potpredsjednik Vlade Srpske Anton Kasipović najavio je da će ujutru biti obavljene konsultacije u Vladi, te da će na sutrašnjem nastavku zasjedanja poslanike obavijestiti o tome kada će tražene informacije Vlada dostaviti.

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena sutra u 10.00 časova razmatranjem Izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji finansijskih izvještaja Javnog preduzeća "Robne rezerve Republike Srpske" za 2015. godinu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti