Vlada RS-a dala podršku menadžmentu i planu poslovanja OC Jahorina

01.09.2017. 10:40 / Izvor: Akta.ba
Vlada RS-a dala podršku menadžmentu i planu poslovanja OC Jahorina

Skupština akcionara Olimpijskog centra /OC/ Jahorina usvojila je Plan poslovanja Društva za ovu godinu.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je jučer na Jahorini da Vlada Srpske podržava finansijski plan poslovanja i investiranja Olimpijskog centra /OC/ "Jahorina" za ovu godinu.

"Vlada Republike Srpske stoji iza ovog projekta, iza menadžmenta Olimpijskog centra, kao i Nadzornog odbora, jer su došli pravi ljudi na pravo mjesto", istakao je Gluhaković, nakon sjednice Skupštine akcionara OC "Jahorina".

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će doći do realizacije projekata navedenih u planu poslovanja, ali i obaveza koje su bile ranije, a odnose se na Investiciono-razvojnu banku Republike Srpske.

"Sve ovo će se realizovati na sjednici Vlade Srpske u narednom periodu, tako da će se vrlo brzo definisati i obaveze po sporazumu između Olimpijskog centra i IRB-a", rekao je Gluhaković novinarima.

Kada je riječ o imovinsko-pravnim odnosima OC "Jahorina", Gluhaković je naveo da su ovlaštenja data menadžmentu i Nadzornom odboru, da oni procjenjuju to pitanje.

"Nadzorni odbor je sve vrijeme u kontaktu sa Republičkom geodetskom upravom, kako bi se objekat nekadašnjeg hotela 'Jahorina' moga staviti u funkciju", istakao je Gluhaković.

Skupština akcionara Olimpijskog centra /OC/ Jahorina usvojila je Plan poslovanja Društva za ovu godinu koji se sastoji od investicija vrijednih 10,35 miliona KM, a odnose se na uređenje postojećih staza i proširenje staza, kako bi mogao biti postavljen sistem za osnježavanje.

Da bi došli do sistema za osnježavanje prvo treba da se pripreme staze, vezni putevi, riješi vodosnadbijevanje, izgradi vjetroustav i uradi još mnogo posla. ne samo zbog produženja sezone sa 60 na 130 dana, već i zbog kvalitetnih staza i vraćanja povjerenja skijaša.

Realizacija projekta vještačkog osnježavanja donijeće višestruku korist, ne samo Centru i Vladi Srpske, već i hotelijerima, ugostiteljima i svim drugim koji žive od zimskog turizma na Jahorini.

Vršilac dužnosti direktora OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da će sredstva biti investirana i u vodosnabdijevanje, te izgradnju jednog jezera na vrhu Jahorine, koji bi bio i prelijep ljetni sadržaj.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti