Industrijska zona u Tesliću čeka investitora

04.09.2017. 08:56 / Izvor: RTRS
Industrijska zona u Tesliću čeka investitora

Vlast u Tesliću odgovara da je njihovim aktivnostima stvorena pretpostavka da 12 privrednih subjekata počne svoju poslovnu djelatnost.

Industrijska zona "Lanara" u Tesliću, godinama čeka investitore. Opozicija za to krivi aktuelnu lokalnu vlast predvođenu SDS-om, koja, kažu, zonu nije stavila u funkciju.

Vlast u Tesliću odgovara da je njihovim aktivnostima stvorena pretpostavka da 12 privrednih subjekata počne svoju poslovnu djelatnost.

Zemljište na kojem se nalazi poslovna zona "Lanara", uz pomoć Vlade i ЈP Šume Republike Srpske, 2010. upisano je kao vlasništvo opštine Teslić. Lokalna vlast u posljednjih pet godina, prema riječima predsjednika teslićkih socijalista Dragutina Škrebića, nije učinila ništa da ona profunkcioniše. Naprotiv – opštinska uprava oštetila je svoj budžet, sumnjivim ugovorima koji nikada nisu realizovali, tvrdi Škrebić. 

"Prije par godina pojavio se neki famozni holandski investitor koji je trebalo da na tim prostorima radi fabriku autoprikolica. Opština Teslić je prema mojim saznanjima uložila preko 200 000 maraka, potpisani su neki ugovori. Opština je dodjeljivala neka stimulativna sredstva za novo zapošljavanje, a do danas tamo ne vidimo ni jedno radno mjesto", naveo je Dragutin Škrebić, predsjednik OO Socijalističke partije.

Lokalna uprava ne krije da ima sklopljen ugovor sa Holanđanima. Tvrde da poslovna zona nije rađena samo za jednog investitora, već za 20-ak poslovnih lokacija.

"Nama lokalna opozicija inputira da smo sav taj posao radili u svrhu aranžmana sa tim holandskim investitorom. Nismo došli još u situaciju da je investitor uradio dio posla koji je trebalo da uradi u skladu sa ugovorom", kaže Milovan Stanković, zamjenik načelnika Teslića.

Opštinska vlast uvjerava da je u "Lanaru" uložila 700.000 maraka, a da je dio tog novca vraćen prodajom četiri parcele. Uloženim sredstvima, kažu, stvorene su pretpostavke za privlačenje 12 investitora. Da li će tako i biti, niko sa sigurnošću ne može da kaže.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti