Ugovor s Konjuhom: Partner MKF pomaže domaćoj privredi

12.10.2017. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Ugovor s Konjuhom: Partner MKF pomaže domaćoj privredi

Partner mikrokreditna fondacija i Konjuh d.d. Živinice, potpisale su Ugovor o nabavci kancelarijskog namještaja u vrijednosti od 119 hiljada KM.

Partner mikrokreditna fondacija i Konjuh d.d. Živinice, potpisale su Ugovor o nabavci kancelarijskog namještaja u vrijednosti od 119 hiljada KM.

"Svjesni činjenice da je u našoj zemlji jedan od najvećih problema nezaposlenost i odlazak mladih, mi u Partneru nastojimo da promovišemo važnost domaće proizvodnje i da dajemo podršku svima onima koji žele da rade i grade svoju budućnost u BiH. Kao dokaz tome je i ovaj ugovor o nabavci kancelarijskih stolica od "Konjuh" d.d. Živinice, čijom realizacijom želimo da damo svoj doprinos afirmaciji domaćih kompanija, i da potaknemo ostale privredne subjekte, a i građane, na donošenje sličnih odluka prilikom kupovine", rekao je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.  

Fabrika namještaja "Konjuh" Živinice, iako u stečaju, pokušava vratiti lidersku poziciju u proizvodnji i prodaji namještaja, kako na prostoru BiH tako i na inostranom tržištu. Nekadašnji gigant, trenutno zapošljava 40 radnika, koji vrijedno rade nastojeći da zadrže kvalitet proizvoda i da odgovore na zahtjeve kupaca. 

"Uprava i zaposlenici "Konjuha", zahvaljuju Partner mikrokreditnoj fondaciji na sklapanju ovog, za nas, veoma važnog ugovora, koji znači mjesec dana posla za naše radnike. Iako se nalazimo u teškoj situaciji, naše opredjeljenje je da i ubuduće proizvodimo stolove i stolice prepoznatljivog kvaliteta i da sačuvamo brend koji postoji 130 godina, u čemu nam mogu pomoći firme, na način kao što je to uradila Partner MKF", istakao je Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik Konjuh d.d. za proizvodnju i promet namještaja Živinice u stečaju.

Partner mikrokreditna fondacija već 20 godina pruža mikrokredite osobama koje nemaju ili imaju ograničen pristup komercijalnim izvorima finansiranja, odnosno bankama. Osim mikrokredita za započinjanje i održavanje poslovnih aktivnosti, Partner je dizajnirao i posebne kreditne linije za poljoprivredne, stambene i mikrokredite za poboljšanje uslova života. Partner MKF je neprofitna organizacija, koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih mikrokredita u Bosni i Hercegovini. Plasiranjem mikrokredita, Partner ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenost i stvaranje novih radnih mjesta.

Za više informacija posjetite web stranicu: www.partner.ba.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti